élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:48903
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Paradicsomos galette (vagy paradicsomos pite) a nyár hátralévő részére

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Paradicsomos galette (vagy paradicsomos pite) a nyár hátralévő részére

Myreille - Publikálva:

“Ezer éve” ki akartam próbálni a paradicsomos galette-et és nem csalódtam, éppen annyira egyszerű és éppen annyira finom, hogy más kaja ezen a nyáron nem is nagyon érdekel.

Végtelenül egyszerű elkészíteni a paradicsomos galette-et, amit hívhatunk paradicsomos pitének is./Fotó: Myreille

Végtelenül egyszerű elkészíteni a paradicsomos galette-et, amit hívhatunk paradicsomos pitének is./Fotó: Myreille

Hozzávalók: A tészta: 20 dkg liszt nagy csipet só 6 dkg puha vaj kb. 2-3 cl hideg víz A lisztet összekeverem a sóval, majd a vajjal elmorzsolom és végül kevés hideg vízzel tésztává gyúrom. Kinyújtom. A töltelék: 5-8 paradicsom (én kecskeméti, ökörszív és San Marzano paradicsomokat használtam) olíva olaj oregano
A paradicsomos galette az egyik legfinomabb nyári, paradicsomos étel!/Fotó: Myreille

A paradicsomos galette az egyik legfinomabb nyári, paradicsomos étel!/Fotó: Myreille

A paradicsomokat fél centi vastag szeletekre vágtam, majd átfedés nélkül a tésztára fektettem. Picit megsóztam, vékonyan meglocsoltam olíva olajjal, megszórtam oreganoval, majd 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés) 35 perc alatt készre sütöttem. Olyan, mint egy paradicsomos szendvics vagy bruschetta, csak százszor finomabb! Ui: Nem kell aggódni, a paradicsom nem áztatja el a tésztát! Ropogós lesz az alja is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra