Paradicsomos galette (vagy paradicsomos pite) a nyár hátralévő részére

Myreille

“Ezer éve” ki akartam próbálni a paradicsomos galette-et és nem csalódtam, éppen annyira egyszerű és éppen annyira finom, hogy más kaja ezen a nyáron nem is nagyon érdekel.

Végtelenül egyszerű elkészíteni a paradicsomos galette-et, amit hívhatunk paradicsomos pitének is./Fotó: Myreille

Végtelenül egyszerű elkészíteni a paradicsomos galette-et, amit hívhatunk paradicsomos pitének is./Fotó: Myreille


Hozzávalók:
A tészta:
20 dkg liszt
nagy csipet só
6 dkg puha vaj
kb. 2-3 cl hideg víz
A lisztet összekeverem a sóval, majd a vajjal elmorzsolom és végül kevés hideg vízzel tésztává gyúrom. Kinyújtom.
A töltelék:
5-8 paradicsom (én kecskeméti, ökörszív és San Marzano paradicsomokat használtam)
olíva olaj

oregano
A paradicsomos galette az egyik legfinomabb nyári, paradicsomos étel!/Fotó: Myreille

A paradicsomos galette az egyik legfinomabb nyári, paradicsomos étel!/Fotó: Myreille


A paradicsomokat fél centi vastag szeletekre vágtam, majd átfedés nélkül a tésztára fektettem. Picit megsóztam, vékonyan meglocsoltam olíva olajjal, megszórtam oreganoval, majd 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés) 35 perc alatt készre sütöttem.
Olyan, mint egy paradicsomos szendvics vagy bruschetta, csak százszor finomabb!
Ui: Nem kell aggódni, a paradicsom nem áztatja el a tésztát! Ropogós lesz az alja is!

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra