A brownie mindig jó ötlet és édes bűnbeesés. Most a lisztet zabpehelyre cseréltem, hogy “csökkentsem a bűnöket”, de a csokiból nem engedtem.
![Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2018/04/zabpelyhesbrownie00.jpg)
Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille
Brownie zabpehellyel
Hozzávalók: 20 dkg 60%-os csokoládé* 12 dkg vaj (vagy margarin) 12 dkg zabpehely 3 tojás 20 g vaníliás cukor 12 dkg cukor csipet só
A vajat és a csokoládét megolvasztom és simára keverem. Belekeverem a cukrot és a vaníliás cukrot valamit a csipet sót.
Az apró zabpelyhet forgókéses darálóban finomra őrlöm. Nem lesz liszt, de egészen dara jellegű lesz.
A csokis-cukros masszához hozzákeverem a tojásokat, de nem simára keverem, csak éppen elvegyüljön. Belekeverem az őrölt zabpelyhet, de nem keverem agyon, csak éppen elvegyüljön és kivajazott (30×40 centis) formába öntöm.
10 percet pihentetem, majd 190 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
![Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2018/04/zabpelyhesbrownie05.jpg)
Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval/Fotó: Myreille
Kapcsoldó cikkek:
![recipe image](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2018/04/zabpelyhesbrownie06.jpg)