Camembertes-márványsajtos-hagymás quiche

Myreille

Más kötöget kikapcsolódásként, én recepteken gondolkodom, és ezt a férjem kicsit se bánja. Újabb quiche született a konyhámban.

Hozzávalók:

Tészta:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojássárgája
nagy csipet só
fél deci hideg víz

Töltelék:
2 közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás+a tésztából kimaradt tojásfehérje
2 dl tejszín
csipet só
nagy csipet kakukkfű
150 g camembert
150 g márványsajt
1 teáskanál olívaolaj

A lilahagymát megtisztítom, hosszában félbe vágom és vékonyan felszeletelem. Serpenyőben, kevés olajon megpárolom.

A tészta a szokásos:
A lisztet, a kockára vágott vajjal, a tojássárgával, a sóval és néhány evőkanál hideg vízzel összegyúrom és egy 28 cm-es tortaformába nyomkodom úgy, hogy legyen egy kis pereme is. 180 fokos, előmelegített sütőben 5-7 percig sütöm. (Ha felpúposodna a közepe, akkor villával megszúrom, kiengedem a gőzt, majd kicsit megnyomkodom. A púposodás elkerülhető, ha sütőpapírt teszünk a tésztára és babot, lencsét vagy sütőgyöngyöt teszünk rá és úgy sütjük. Nekem ennyi macerához soha sincs türelmem. Inkább villázom.)

A töltelék:
A tojásokat és a tojásfehérjét összekeverem a tejszínnel, sózom, beleteszem a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát.

A tésztát megszórom a sült hagymával, rászeletelem a camembertet, rászórom a márványsajtot, majd ráöntöm a fűszeres-tojásos-tejszínes keveréket.

Visszateszem a sütőbe és nagyjából 30-40 perc alatt, amíg a teteje kicsit megpirul és megszilárdul a töltelék, készre sütöm.

Camembertes-márványsajtos-hagymás quiche

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra