élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:91
post ID:10234
category_91

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Carbonara paprikával, gombával és újhagymával

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Carbonara paprikával, gombával és újhagymával

Myreille - Publikálva:

Szalonnás, tejszínes, borsos szószhoz remekül illik a hazai pritamin paprika, újhagyma és gomba. Hozzávalók (2 személyre): 250 g penne 200 g szalonna 1-2 pritamin paprika 1 csokor újhagyma 200 g gomba 2 dl tejszín 2 tojás sárgája sok frissen őrölt fekete bors parmesan vagy pecorino Első lépés vizet forralni a tésztának, majd némi só kíséretében kifőzni. A szószhoz meg kell pirítani a szalonnát, majd rádobni a felkarikázott újhagymát és a feldarabolt gombát és paprikát. Addig kell párolni, amíg a tészta megfő, akkor rászedem a tésztát és elzárom alatta a gázt. A tojássárgákat elkeverem a tejszínnel és sok frissen őrölt borssal. Ráöntöm a tésztára a tejszínes-tojásos keveréket és jól átkeverem, hogy minden tésztát bevonjon a keverék. A tányéron mehet még rá egy kevés bors és frissen reszelt sajt.

Ui: Só csak a tésztafőző vízbe kell, a szósz a szalonnától lesz kellően sós.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra