term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:45367
category_3 #e62e2e

Csokis datolyagolyó: jobb, mint a trüffel

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csokis datolyagolyó: jobb, mint a trüffel

Myreille - Publikálva:

Nincs benne se liszt, se cukor, és sütni se kell, viszont az egyik legfinomabb csokis desszert. Vigyázat, nem lehet megunni!

Csokis datolyagolyók (Fotó: Myreille)

Csokis datolyagolyók (Fotó: Myreille)

A nyers és a vegán nem éppen az a két szó, ami az egyik legfinomabb édességről eszünkbe jutna, pedig a csokis datolyagolyóra megáll.

Hozzávalók kb. 30 falatnyi csokis datolyagolyóhoz

10 dkg dió 15 dkg magozott datolya 5 dkg mazsola 1 púpos evőkanál sós mogyoróvaj (ha nincs otthon, akkor sós, pörkölt mogyoróból otthon is elkészíthető) 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor (érdemes nagyon jó 20-24% közötti kakaóvaj tartalommal rendelkezdő kakaóport használni, de ha nincs, akkor, természetesen, mehet bele a 10-12%-os is)

Nélkülözhetetlen még egy aprítógép.

A diót az aprítógépbe teszem és ledarálom. 1 evőkanálnyit kiveszek belőle.

A dió mellé teszem a datolyát (a magozott datolyát!) és a mazsolát, és ismét aprítom. Mehet bele a mogyoróvaj és a kakaópor és ismét pörgetem a gépet. A végeredmény egy sűrű massza – a kekszgolyó állagára emlékeztet -, amiből könnyen golyókat lehet formázni.

A golyók egy részét megforgatom a darált dióban, a többi marad csupasz. (Dani szerint a diós és a “meztelen” golyók íze egészen más, és hogy jönnék én ahhoz, hogy egy három éves gasztroszakértővel vitatkozzak…)

A csokis datolyagolyók több napig eltarthatóak. Elméletileg. Nálunk pár óra alatt eltűntek. Viszont az eltarthatósága miatt különleges gasztroajándéknak is tökéletes.

Összegzés
recipe image
Recept
Csokis datolyagolyó: jobb, mint a trüffel
Szerző
Dátum
Előkészítés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra