Cukkinileves

Myreille

Szombaton kóstoltam, ma meg itthon is megfőztem. Persze, szerencsém volt, mert az évekkel ezelőtt virágládába szórt fűszermagok közül megbokrosodott a petrezselyem. Kell még 3-4 cukkini, tisztítva, magtalanítva, 1 nagyobb krumpli és egy fél hagyma. A cukkinit, krumplit és a hagymát feldarabolom, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi és puhára főzöm. Ennyi a munka nagyja. Leveszem a tűzhelyről, beledobom a nagy csokor petrezselymet meg némi sót, és mixelem. Mivel akadt itthon, tettem még bele egy kis reszelt parmezánt, de flancolás nélkül is tökéletes volt. (Igen, ennyi a recept, nincs tovább.)

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Cukkinileves” című cikkhez.

  1. Mónika szerint:

    Szia Myreille!

    Köszi ezt a receptet, egyszerűen csodás! Uram épp most eszi belőle a 2. fél literes bögrével és nem győz dicsérni…..Persze neki azt mondtam, h nagyon nehéz elkészíteni, becsülje meg:)

    Sok-sok ilyen finomságot várok még tőled…..az emerikai palacsintád hetente csinálom, s azt hiszem ezt is beépítem a gyakran főzőtt ételeim közé.

    Csak így tovább!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra