Cukkinis-paradicsomos gnocchi bazsalikommal

Myreille

Az alap most is a verhetetlen paradicsom, tejszín és bazsalikom hármas. Könnyű nyári vacsora, amely gyorsan elkészíthető.Hozzávalók:
3 apró (saláta) cukkini
5 nagy paradicsom
2,5 dl tejszín
sok friss bazsalikom (kb. 2 tk szárított)
500 g gnocchi

olaj

Kevés olajon addig kell sütni a cukkiniket, amíg aranybarna színt kapnak.

Ezután mehet rá a felkockázott paradicsom, és nagyjából 10 percig kell lefedve főzni. Nekem soha sincs időm lehúzni a paradicsom héját, de akinek belefér, akár ezt is megteheti. (Közben felteszem a gnocchi vízét forralni.)

Amikor a paradicsom nagyjából szétfőtt, hozzá kell önteni a tejszínt, mehet rá kevés só és sok apróra vágott bazsalikom. Meg kell várni, amíg felforr és kész.

A víz tetejére feljövő gnocchikat a szószba szedem, összekeverem és kész.

Meg lehet szórni parmezannal, de anélkül is nagyon finom. Végül kanállal ettük, mert a villa nem volt túl hatékony, túl sok volt a szaft, amit kár lett volna a tányéron hagyni.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra