Diós cantuccini extra szűz olíva olajjal ünnepi hétköznapokra

Myreille

Egyszerű elkészíteni, elronthatatlan és ezerszer finomabb, mint a bolti változatok. Íme egy remek cantuccini recpet, falatnyi Szicília a vacogó télben.

Diós cantucci extra szűz olíva olajjal ünnepi hétköznapokra/Fotó: Myreille

Diós cantuccini extra szűz olíva olajjal ünnepi hétköznapokra/Fotó: Myreille


Hozzávalók kb. 50 db cantuccinihoz
2 tojás
20 dkg kristálycukor
80 g extra szűz olíva olaj
35 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
20 dkg (pucolt) dió
A tojást habosra keverem a cukorral, majd hozzákeverem az extra szűz olíva olajat, majd a lisztet a szódabikarbónával és ekkor beleszórom a diót is. Keverem ameddig tudom, majd gyúrom, ameddig tudom.
A tésztából 2 rudat formázok és 180 fokos sütőben (alsó-felső légkeverés) 30 perc alatt megsütöm.
A cantucci (vagy cantuccini) kétszer sül/Fotó: Myreille

A cantucci (vagy cantuccini) kétszer sül/Fotó: Myreille


Amikor a süti kihűlt, 1 centis* szeletekre vágom, sütőpapírral bélelt tepsire fektetem és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütöm. (*Nem szeretem, ha túl vastag a cantucci, így én vékonyabbra vágom.)
Az utóbbi hetekben borzasztóan drága lett a vaj. Ezért készítettem extra szűz olíva olajjal a cantuccinit. Ezentúl csak így csinálom. Dióval és olíva olajjal, mert túlzás nélkül tökéletes.
Diós cantuccini/Fotó: Myreille

Diós cantuccini/Fotó: Myreille


 
Jól záródó dobozban sokáig eláll és ropogós a diós cantuccini, bár ezt még nem sikerült kitesztelni, mert nálunk túl gyorsan fogy. Karácsonyi gasztroajándéknak is tökéletes.

Összegzés
recipe image
Recept
Diós cantuccini extra szűz olíva olajjal
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra