élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:49438
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Datolyatrüffel napraforgómaggal és kandírozott narancshéjjal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Datolyatrüffel napraforgómaggal és kandírozott narancshéjjal

Myreille - Publikálva:

Karácsonyi sötét és buja trüffeleket felülmúló datolyagolyó gasztroajándéknak is tökéletes, de úgy készülj, hogy magadat is lepd meg vele! Hozzávalók kb. 30-35 datolyagolyóhoz 20 dkg pörkölt, sós, tisztított napraforgómag 25 dkg datolya 5 dkg kandírozott narancshéj 2 evőkanál holland kakaópor késhegynyi őrölt gyömbér késhegynyi őrölt szegfűszeg késhegynyi őrölt fahéj A napraforgómagokat vágókéses robotgépbe öntöm és addig darálom, amíg sűrű pasztává válik.

Napraforgómagból "darált" datolyagolyóalap a Panasonic robotgépben – Tesztelésre kaptam a robotgépet és a legjobb késes aprító, amivel eddig dolgoztam./Fotó: Myreille

Napraforgómagból “darált” datolyagolyóalap a Panasonic robotgépben – Tesztelésre kaptam a robotgépet és a legjobb késes aprító, amivel eddig dolgoztam./Fotó: Myreille

Ezután hozzádobom a többi hozzávalót és addig aprítom, amíg sűrű, csokis krémmé áll össze. Majd kétfalatnyi golyókat formázok a legbujább trüffeleket idéző krémből. A datolyagolyókat végül holland kakaóporban is megforgatom.
Datolyagolyók napraforgómaggal és kandírozott narancshéjjal/Fotó: Myreille

Datolyagolyók napraforgómaggal és kandírozott narancshéjjal/Fotó: Myreille

Ha akarod, mandulával vagy dióval is készítheted. Datolyagolyóra van még másik két receptem is. Én mindegyiket szeretem!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra