Édes élet: csokoládés mandulatorta

Myreille

Csak egy kis szelet kell az édes élethez… A férjem azt kérte, most már csak ilyet süssek, de a virágokkal miatta ne vacakoljak.

Hozzávalók:
20 dkg legalább 60 %-os (ét)csokoládé
10 dkg vaj
3 tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor (2 vanília rudat összedaráltam 20 dkg cukorral és ebből szoktam vaníliás cukrot mérni)
20 dkg darált (hámozott) mandula
1 mokkáskanál sütőpor

A csokoládét a vajjal együtt fel kell olvasztani. Lehet vízgőz felett, de én mikróban szoktam 1 perc alatt.

Jól összekeverem a vajat a csokoládéval, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Alaposan elkeverem. Mehet bele a darált mandula és a sütőpor.

Kivajazott 26 centis tortaformába öntöm és 200 fokra  előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

Amikor kihűlt a tetejére frissen szedett árvácskát teszek és az egészet megszórom porcukorral. Maga a torta is rendkívül különleges, a teteje ropogós, a belseje sűrű és ízletes, de a hozzá csipegetett árvácskaszirommal igazán mesés.

Csokoládés mandulatorta porcukros árvácskával (fotó: Myreille)

Árvácska, ehető virágszirmok (fotó: Myreille)

Csak egy kis szeletet (fotó: Myreille)

Ui: Az árvácska nálam a balkonládában nő mindenféle vegyszer nélkül.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra