Egyszerű sütőtök krémleves rózsaborssal

Myreille

A sütőtök krémlevesről annyit érdemes tudni, hogy 6 hozzávaló kell hozzá és ezek közül a bors – legyen fekete- vagy rózsabors – a lelke.

Sütőtök krémleves rózsaborssal (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
1 teáskanál vaj (vagy olíva olaj, de vajjal finomabb)
1 nagy fej vöröshagyma
1 közepes kanadai sütőtök
2 dl tejszín

bors (lehet fekete- vagy rózsabors is)

A kanadai sütőtököt megpucolom és nagyobb kockákra vágom.

A vöröshagymát apróra vágom és a vajon üvegesre párolom. Ráteszem a felkockázott sütőtököt, felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózom, megborsozom (frissen őrölt fekete borssal vagy rózsaborssal) és addig főzöm, amíg a tök teljesen megpuhul.

Botmixerrel krémesítem a levest, beleöntöm a tejszínt és még egyszer felforralom.

Én a tányéron még egyszer meg szoktam borsozni, mert úgy szeretem, a fiam viszont levesgyöngyöt kér bele. Minap a férjem kétszer szedett a rózsaborsos változatból, pedig állítása szerint ő nem szereti az ilyen ételeket.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Egy hozzászólás a “Egyszerű sütőtök krémleves rózsaborssal” című cikkhez.

  1. Kulinarista szerint:

    Nagyon jó recept, el fogom készíteni!
    Az én verzióm: hagyma nélkül készítem, a pürésítés után csemegekukoricát rakok bele és fahéj-gyömbér-fehér bors trióval turbózom, mennyei!

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra