term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:41541
category_3 #e62e2e

Gofri alaprecept kényelmes vasárnap reggelekre

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Gofri alaprecept kényelmes vasárnap reggelekre

Myreille - Publikálva:

Nagy álmom volt, hogy a gyerekekkel gofri partyt rendezünk. Néhány hete beköltözött hozzánk egy gofri-sütő és most már a tökéletes alaprecept is megvan. A gofri nekem a kényelmes vasárnap reggel, a strand, a nyár és az a sienai délután, amikor az egész város az Il Palio-ra készült, mi meg egy árnyas fa alatt – nem is emlékszem, hogy miért, de talán az illata ejtett minket rabul – tejszínhabos gofrit ettünk. Néhány hete kísérletezem az emlékeimben élő gofrik elkészítésével és mostanra hibátlan az alaprecept. Ugyanis a goffri tésztája nem lehet túl híg, mert akkor az egyik oldala lapos lesz, és nem lehet túl sűrű sem, mert akkor elnehezül. Ja, és egy nagyon fontos dolog. A gofri tészta nem egy sűrű palacsinta tészta, sokkal inkább a kevert sütik tésztájával rokon.

Gofri alaprecept kényelmes vasárnap reggelekre/Fotó: Myreille

Gofri alaprecept kényelmes vasárnap reggelekre/Fotó: Myreille

Hozzávalók 14 db-hoz: 80 g vaj 3 tojás 120 g cukor 1 csomag vaníliás cukor 150 g liszt 1/4 teáskanál szódabikarbóna 175 g (azaz egy kis pohár) joghurt 1/2 teáskanál reszelt citromhéj
Goffri nem csak a strandon (Fotó: Myreille)

Gofri nem csak a strandon (Fotó: Myreille)

A vajat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadom a tojásokat és simára keverem. Beleteszem a lisztet éismét átkeverem. Végül egy pohár joghurttal megfelelő sűrűségűre keverem a tésztát, majd belekeverem a szódabikarbónát. A szódabikarbóna miatt erőteljesen duzzad majd a tészta, tehát a túltöltést el kell kerülni, én egy nagyobb evőkanálnyi tésztát szoktam egy-egy gofrihoz a sütőbe tölteni és 4-6 percig sütöm. Amikor a gofri kisül, nagyon puha, ám ha pár másodpercet hűl a levegőn, a külseje ropogóssá válik. Szerintem tejszínhabbal a legfinomabb, de a fiaim csoki pudinggal vagy sárgabarack lekvárral szeretik a legjobban.

Összegzés
recipe image
Recept
Gofri alaprecept kényelmes vasárnap reggelekre
Szerző
Dátum

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra