term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:43631
category_3 #e62e2e

Hűsítő forró nyári napokon: őszibarack-lime jégkrém

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hűsítő forró nyári napokon: őszibarack-lime jégkrém

Myreille - Publikálva:

Negyven fok árnyékban és a jégkrém úgy fogy a hűtőből, mint az ásványvíz. Olcsó bolti vackok helyett gyümölcsből készítem a hűsítőt. Csak 3 hozzávaló és 2 perc munka!

Zsombi belement, hogy segít lefotózni az őszibarack-lime jégkrémet... (Fotó: Myreille)

Zsombi belement, hogy segít lefotózni az őszibarack-lime jégkrémet… (Fotó: Myreille)

Nem a spanyolviasz, mert nyár elején már mutattam eperrel és az elv most is ugyanaz: friss gyümölcsből pépet turmixolok, majd a jégkrémformákba öntöm és egy éjszakán át fagyasztom.
Az IKEA-s jégkrém forma jött be nekünk a legjobban, mert az állványról egyesével lehet kivenni a jégkrémeket, majd jól meg kell szorongatni vagy pár pillanatra forró víz alá tartani és a "kupak" könnyen lejön. (Fotó: Myreille)

Az IKEA-s jégkrém forma jött be nekünk a legjobban, mert az állványról egyesével lehet kivenni a jégkrémeket, majd jól meg kell szorongatni vagy pár pillanatra forró víz alá tartani és a “kupak” könnyen lejön. (Fotó: Myreille)

A hős, aki még kibír két másodpercet, mielőtt rávetné magát az őszibarack-lime fagyia. (Fotó: Myreille)

A hős, aki még kibír két másodpercet, mielőtt rávetné magát az őszibarack-lime fagyia. (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 1 kg őszibarack 1 lime 5 evőkanál cukor Az őszibarackokat megmosom, majd kimagozom, héjukat lehúzom. Érett, illatos barackot érdemes szedni/venni, mert azt könnyű hámozni és a jégkrém is ízletesebb lesz. Ezután belecsavarom a lime levét. A limenak két szerepe van. Egyrészt kellemes ízt ad, másrészt megakadályozza a barack bebarnulását és a jégkrém halvány rózsaszín színű lesz. (Helyettesíthető citrommal.) Beleteszem a cukrot is és pürésre mixelem az egészet, majd mehet a hűtőbe. Ebből az adagból 12 forma és egy kis tálnyi “kapargatni való” lett. Utóbbi a férjem kedvence és felnőtt változat, mert tettem bele 2 evőkanál mézes rumot is.
Hűsítő forró nyári napokon: őszibarack-lime jégkrém (Fotó: Myreille)

Hűsítő forró nyári napokon: őszibarack-lime jégkrém (Fotó: Myreille)

Ha nincs otthon jégkrémforma, akkor a pürét ki lehet önteni olyan dobozba, ami mélyhűtőbe tehető, majd 4-5 óra múlva egy kanállal finom sorbet jellegű jégkrémet lehet kapargatni a gyümölcstömbből. Nem sorbet lesz, mert tömbé fagy, de mi kapargatni is imádjuk… Tetszett a cikk? Ne hagyd ki a hírlevelet sem!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra