Karácsonyi csemege: sós-karamellás popcorn

Myreille

Karácsonyi gasztroajándéknak is tökéletes, már ha létezik az a mennyiség, ami nem fogy el. 3 perc alatt elkészíthető.

Mint megrögözött főzőműsor és  -újság rajongó többször találkoztam már a karamellás popcornnal, elméletben, képekről. Mivel nem vagyunk nagy popcorn fogyasztók, ezért nem tűnt sürgetőnek a kipróbálása és most is csak annak a véletlennek köszönhető, hogy volt itthon egy zacskó mikro pop. (Az adventi ajtódíszhez vettem, de nem volt időm megcsinálni.)

Életemből éppen 3 percet szántam a nassolni való elkészítésére.

Hozzávalók:
1 csomag Mogyi micro pop vajas ízesítéssel
3 evőkanál kristálycukor
csipet tengeri só

A zacskó leírása szerint betettem a mikro popot a mikroba 2 percre.

Közben feltettem (nagyjából) 3 evőkanál kristálycukrot karamellizálni. Néha-néha megrázta, hogy sehol se kapjon oda. Nagyon világos karamellt csináltam, amibe beletettem a kukoricát (igen, nagy edényt használtam), átforgattam, tálcára tettem kicsit hűlni, picit megsóztam, majd amikor langyosra hűlt, összedaraboltam és már ettük is.

Csoki imádó uramnak is ízlett…

Sós-karamellás popcorn

Kapcsos üvegben vagy nagy tölcsérben remek gasztroajándék is.

Tippek saját készítésű gasztroajándékhoz:
Dulce de leche
Lemon Curd
Citromos-áfonyás-unicumos praliné
Tökéletes töklekvár
Vanília eszencia

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra