Dianás cukorka luxus kivitelben

Myreille


A svájciak kedvence a Kirschstengeli illetve franciásan a Batons Kirsch. A csokoládé alatt ropogós cukorka, benne pedig isteni pálinka.
Hiába, engem a pálinkával mindig le lehet venni a lábamról, így nem meglepő, hogy a Lindt & Sprüngli gyárban azonnal szerelembe estem.
A pálinkát is a gyárban főzik, majd kukoricakeményítőbe töltik, ahol a külső része kikristályosodik. A végeredmény nagyon törékeny és le kell “porolni”. Csak a hibátlan “cukorkák” mennek a csokoládéfürdőbe, majd a kakaópuderbe. A csomagolás szintén érdekes – igen, engem a robotok is lenyűgöznek -, és a végén megkóstolhattam a Batons Kirsch-t.
Első pillanatban a dianás cukorka jutott eszembe. Az alkohol erős “ütése” után, jött az ízorgia. Annyira finom volt, hogy haza is kellett hoznom egy válogatást (Batons assortis/Stengeli Assortiert), amelyben a piros csomagolású Kirsch mellett zöld Williams és kék Vieille Prune is volt.
Az ünnepélyes doboz bontás és kóstolás, igazán szertartásosra sikeredett:
A cseresznye-, a körte- és a szilvapálinkával töltött csokirudak még mindig jók, nem csak a gyárban ízlettek, azonban túl gyorsan fogynak. Nekem a cseresznyés a kedvencem, a férjem a körtésért rajong. A szilvásért egyikünk sincs oda, viszont egyértelműen én jártam jobban, mert a dobozban a lehető legtökéletesebb a háromféle íz porciózása: a doboz fele Kirsch, egyik negyede Williams, másik negyede Vieille Prune.
A lehető legjobb svájci szuvenírt hoztam haza.
Kirschstengeli>>
Kapcsolódó cikkek:
Így készül a világ legfinomabb csokoládéja

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra