term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:61305
category_3 #e62e2e

Dalgona Coffee: Így készíts kávéhabos luxuskávét otthon, egyszerűen!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Dalgona Coffee: Így készíts kávéhabos luxuskávét otthon, egyszerűen!

Myreille - Publikálva:

Elképesztően finom kávéhab, amihez nem kell tej vagy tejszín, csak három hozzávaló: kávé, cukor és víz. És 3 perc alatt kész!

Dalgona Coffee: Így készíts kávéhabos luxuskávé otthon, egyszerűen!

Dalgona Coffee: Így készíts kávéhabos luxuskávé otthon, egyszerűen! /Fotó: Myreille

Dalgona Coffee vagy felvert kávét instant kávéból lehet készíteni. Az alaprecept kristálycukrot is tartalmaz, de az elhagyható, édesítőre cserélhető, mert a hab állaga a kávétól függ. Illetve a hab ízesíthető vaníliával, kakaóval, macha-val stb.

Dalgona Coffee

Hozzávalók: Egységnyi (pl. 4 evőkanál vagy 1/2 cup) azonnal oldódód (instant) kávé Egységnyi (pl. 4 evőkanál vagy 1/2 cup) kristálycukor Egységnyi (pl. 4 evőkanál vagy 1/2 cup) forró víz

Az instant kávét, a kristálycukrot és a forró vizet egy nagy tálba öntöm, majd gépi habverővel kb. 2 perc alatt habosra keverem. A sötétbarna kávé egy idő után elkezd világosodni és habosodni. Végül egy kemény kávéhab keletkezik, amely hosszú ideig tartós.

Akik tej nélkül isszák a kávét, önmagában is kedvelni fogják, akik viszont tejeskávé rajongók, hideg vagy meleg tejhez is hozzáadhatják. De mehet kakaó és tejeskávé tetejére is, sőt süteményekre is: a tökéletes brownie-hoz tökéletesen illik.

Az így készült kávéhab tej és laktózmentes, és bármilyen tejet (mandula-, zab- vagy rizstejet) is habosan koronáz.

Dalgona Coffee: Így készíts kávéhabos luxuskávé otthon, egyszerűen!

Dalgona Coffee: Így készíts kávéhabos luxuskávé otthon, egyszerűen!/Fotó: Myreille

Dalgona Coffee 

A Dalgona Coffee őrület Dél-Koreából indult, és most, a koronavírus-járvány idején lett igen népszerű. A gasztrobloggerek imádják, mert látványos fotókat lehet készíteni erről a kávéhabos kávéról*, az önkéntes vagy kényszerű karanténban élőknek pedig az a csipetnyi luxus, ami különlegessé teszi a leghétköznapibb hétköznapot is.

*Én is elégedett vagyok a képekkel. De ha már összefutott a nyál a szátokban, lepjétek meg magatokat egy Dalgona Coffee-val! És persze osszátok meg ennek a jóságnak a receptjét a barátaitokkal is! 🙂

Összegzés
recipe image
Recept
Dalgona Coffee: Így készíts kávéhabos luxuskávé otthon, egyszerűen!
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra