élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:43128
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Vasárnapi süti: könnyű lepény barackkal, mazsolával

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vasárnapi süti: könnyű lepény barackkal, mazsolával

Myreille - Publikálva:

Egyszerű kevert süti, amelyet a nyári gyümölcsök tesznek különlegessé. Most nektarinnal és mazsolával készült, de kerülhet rá meggy, sárgabarack, szilva de akár alma is.

Vasárnapi süti: könnyű lepény barackkal, mazsolával/Fotó: Myreille

Vasárnapi süti: könnyű lepény barackkal, mazsolával/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 25 dkg margarin 20 dkg+2 evőkanál cukor 3 tojás 25 dkg liszt 1/4 teáskanál szódabikarbóna 1 citrom héja 2 dl joghurt kb. 1 dl tej 3-4 nektarin 2-3 evőkanál mazsola 1/4 teáskanál fahéj A tojást habosra keverem a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd beleteszem az olvasztott margarint és a joghurtot. Simára keverem, majd mehet bele a tojás, elkeverem, majd mehet a liszt és a tej, és jön az újabb keverés, de már nem kell simára keverni, inkább rusztikus legyen, mint a brownie tésztája. Akkor jó és akkor lesz könnyű, ha a tészta sűrűsége olyan, mint a piskótatészta. Sütőpapírral bélelt 30×40-es tepsibe teszem, majd a tetejére nektarint szeletelek, mazsolát szórok, majd a 2 evőkanál cukort elkeverem a fahéjjal és azt is a süti tetejére szórom. 30-40 perc alatt, tűpróbáig sütöm és a széle kicsit megpirul.
A süti készülhet sárgabarackkal, fejtett meggyel és szilvával is. A süti tetejére kerülhet a mazsolán kívül vagy helyett szeletelt mandula, durvára vágott dió, mogyoró./Fotó: Myreille

A süti készülhet sárgabarackkal, fejtett meggyel, áfonyával és szilvával is. A süti tetejére kerülhet a mazsolán kívül vagy helyett szeletelt mandula, durvára vágott dió, mogyoró./Fotó: Myreille

A mazsola és a fahéjas cukor elméletben elhagyható, viszont attól “mezítlábas” lesz a vasárnapi süti. Mindenképpen kell valami ropogós, meglepő a tetejére. Cukor helyett lehet szeletelt mandula, darabolt dió vagy mogyoró, mazsola helyett pedig mindenféle aszalt vagy kandírozott gyümölcs. Illetve a “feltéteket” kedvem és a kamrapolc készletei szerint szoktam variálni. Feliratozás moksha.hu hírlevélre!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra