Madártejes zsemlepuding hideg téli napokra

Myreille

A madártejes zsemlepuding tetején a vékony réteg cukor éppen úgy ropog, mint a frissen esett hó. Egyszerű, finom, nem lehet megunni.

madartejeszsemlepuding01

Madártejes zsemlepuding (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
6 szikkadt zsemle
6 dl tej
10 dkg + 2 evőkanál cukor
1/2 vaníliarúd kikapart magja
3 tojás
vaj

A 3 tojás habosra keverem a 10 dkg kristálycukorral, belekeverem a vaníliarúd kikapart magjait – a vanília héját pedig üvegbe teszem és feltöltöm cukorral, pár hét múlva remek vaníliás cukor -, majd felöntöm a tejjel, még egyszer átkeverem és beletépkedem a szikkadt zsemléket.

Vastagon ki kivajazok egy tűzálló tálat, beleteszem és lenyomkodom a zsemlepudingot, megszórom a tetejét 2 kanál kristálycukorral, majd 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt – szépen piruljon meg – megsütöm.

madartejeszsemlepuding02

Madártejes zsemlepuding (Fotó: Myreille)

madartejeszsemlepuding03

Madártejes zsemlepuding (Fotó: Myreille)

Kattints ide és lájkold a moksha.hu-t a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra