Mi olyan család vagyunk, hogy az öcsémmel két nap eltéréssel, egymástól függetlenül képesek vagyunk lángos rendelni. Anyu pedig 20 perc alatt elkészíti.
Egyszerű kenyérlángos. Mondogatja nekem, amikor megjelenek a fényképezőgéppel, hogy dokumentáljam az eseményeket. Később, persze, belelendül és már fotózási instrukciókat is ad. Hős vagyok, megszereztem a receptet, amiben minden elé oda kell mondani, hogy nagyjából.
Lángos recept
Hozzávalók: nagyjából fél kiló liszt nagyjából egy csomag expressz élesztő fele (vagy 3,5 g szárított élesztő) egy csipet só nagyjából két deci víz olaj
A lisztet, az expressz élesztővel, a csipet sóval és a langyos vízzel össze kell dolgozni, majd nagyjából két evőkanál evőkanál olajjal sima tésztává gyúrni.
Nyolc apró cipót kell formázni a tésztából és 15 percig pihentetni, majd az utolsó két percben egy nagy serpenyőben olajat kell hevíteni.
A tésztákat meg kell nyújtani, majd a forró olajban, mindkét oldalukat kisütni.
A végén mehet rá a fokhagyma, só, a tejföl és a reszelt sajt.