term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:44785
category_3 #e62e2e

Valami sós és pikáns: chilis pogácsa

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Valami sós és pikáns: chilis pogácsa

Myreille - Publikálva:

A pogácsa alaprecept a nagymamámé, én csak egy kicsit csavartam rajta, mert bolondulok a pikánsan csípős sósságokért. A chilis stangli óta tudom, hogy egyáltalán nem kell közvélemény-kutatást tartanom arról, hogy akarnak-e chilis pogácsát vagy sem, mert úgyse tudok eleget sütni.

Chilis pogácsa (Fotó: Myreille)

Chilis pogácsa (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 25 dkg margarin 3 evőkanál tejföl 35 dkg liszt 1+1 tojás tört chili csapott teáskanál só A puha margarint simára keverem a sóval, majd a tejföllel és az 1 tojással. Beleteszem a lisztet és összedolgozom. A kész tésztát zacskóba teszem, légmentesen lezárom és legalább 12 órát állni hagyom, de állhat egy napot is, a nagymamám azt mondta, hogy attól csak jobb lesz. A tésztát ujjnyi vastagon kinyújtom, tetejét késsel kockásra vagdalom és pogácsákat szaggatok. A legjobb az apró pogácsa, de nekem nincs egyszerű kör alakú szaggatóm, így a legkisebb átmérőjű poharat használtam. A kiszaggatott pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakom. Felütöm a második tojást, felverem és megkenem a pogácsák tetejét, majd finoman megszórom tört chilivel. 190 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel, két tepsis “üzemmódban” 30 percig sütöttem, hogy szép piros legyen a pogácsák teteje.
És igazam volt, a chilis pogácsát a gyerekeim is szeretik, ráadásul annyira, hogy holnapra már nem is maradt... (Fotó: Myreille)

És igazam volt, a chilis pogácsát a gyerekeim is szeretik, ráadásul annyira, hogy holnapra már nem is maradt… (Fotó: Myreille)

A tört chili - hangzatosabb nevén a chilipehely - néha nagy lutri. Én ugyanazt a márkát vettem, mint 2 hónapja, és ami akkor isteni volt, most zavarba ejtő. Persze, el fog fogyni, de jobban szeretem, amikor nem őrölt paprika+magok a tört chili, hanem pehely. (Fotó: Myreille)

A tört chili – hangzatosabb nevén a chilipehely – néha nagy lutri. Én ugyanazt a márkát vettem (Lucullus), mint 2 hónapja, és ami akkor isteni volt, most zavarba ejtő. Persze, el fog fogyni, de jobban szeretem, amikor nem őrölt paprika+magok a tört chili, hanem pehely. (Fotó: Myreille)

Iratkozz fel a hírlevélre most!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra