term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:44747
category_3 #e62e2e

Dulce de Leche, a karamellakrém – Jobb, mint a Nutella

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Dulce de Leche, a karamellakrém – Jobb, mint a Nutella

Myreille - Publikálva:

Elértem a gasztronómia csúcsára: egy konzervet főztem 3 órán át fedő alatt, de az összes gúnyos mosoly és kételkedő pillantás megérte, mert a végeredmény egy szenzációs karamellkrém.

Jobb, mint a Nutella: Dulce de Leche (Fotó: Myreille)

Jobb, mint a Nutella: Dulce de Leche (Fotó: Myreille)

Úgy csaptam le a Lidl-ben a konzervdobozos sűrített tejre, mintha az életem múlna rajta, pedig csak az isteni dulce de leche-re, karamellkrémre vágytam.

Először “megpucoltam” a konzervet, hogy később ne kelljen a leázott papírral szórakoznom, majd egy lábasba tettem a sűrített tej konzervet, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi, majd feltettem forralni. Fedőt is tettem rá, így az párolgó vízzel sem volt gondom. Néha azért ránéztem, de csupán megszokásból, mert változást úgyse láttam a lezárt konzerven.

A konzervdobozon belül azonban “csodák” történtek.

A víz forrásától számított 3 óra intenzív főzés után a főzővízben hagytam kihűlni a dulce de leche-t és csak másnap reggel bontottam ki. (Amúgy melegen tilos is kinyitni!) A végeredmény pedig egy nem túl édes, pudingosan sűrű, nem ragadós, ám rettentő finom karamella krém.

 

A konzervdobozban, amiben főtt, abban lehet tálalni is. Visszazárni nem lehet, de esélye sincs megromlani, túl gyorsan fogy. - Dulce de Leche (Fotó: Myreille)

A konzervdobozban, amiben főtt, abban lehet tálalni is. Visszazárni nem lehet, de esélye sincs megromlani, túl gyorsan fogy. – Dulce de Leche (Fotó: Myreille)

Egyszerűen tökéletes: Dulce de Leche (Fotó: Myreille)

Egyszerűen tökéletes. Lehet enni önmagában – igen, éppen úgy, mint a Nutellát – de lehet sütemények, palacsinták tölteléke is. – Dulce de Leche (Fotó: Myreille)

Tipp: Gasztroajándéknak is tökéletes, igaz annyi a nehézsége, hogy fogyasztásig nem lehet megnézni, hogyan sikerült a dulce de leche, felbontani viszont nem érdemes korábban, mert jobban eltartható eredeti csomagolásban. Ha meg felbontottuk, túl gyorsan elfogy…

 

2021. 01. 19. Frissítés:

A Lidl-ben azóta se találtam sűrített tej konzervet, viszont az Auchanban felfedeztem a Nestlé “le lait concentré sucré” sűrített konzervét. A 397 g-os konzervnek – fedő alatt – elég 2 óra főzés.

Összegzés
recipe image
Recept
Dulce de Leche. a karamellakrém
Szerző
Dátum
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra