term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:44698
category_3 #e62e2e

Narancsos „csokikaramell” a karácsony jegyében

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Narancsos „csokikaramell” a karácsony jegyében

Vidra - Publikálva:

Leírni tovább tartott, mint elkészíteni, ráadásul mindössze 3 alap összetevőből áll, viszont a variálható kiegészítőkkel több ízben is készülhet egyszerre.

Narancsos „csokikaramell” a karácsony jegyében/Fotó: Vidra

Narancsos „csokikaramell”, azaz narancsos-csokis fudge a karácsony jegyében/Fotó: Vidra

Csak azért hívjuk karamellnek, mert puhább, mint a csokoládé, de haraphatóbb a csokihabnál; már most fogadásokat merek rá kötni, hogy a családban kedvenc lesz. Hozzávalók: 20 dkg sűrített tej 20 dkg étcsokoládé (legalább 60%-os, mert a sűrített tej elég édes) 15 g vaj 1 narancs héja lereszelve díszítéshez kandírozott narancshéj
Hozzávalók egy lábasban/Fotó: Vidra

Hozzávalók egy lábasban/Fotó: Vidra

Rekordgyanúsan rövid elkészítési leírás következik: a hozzávalókat kevergetve összemelegítjük egy lábasban, és amikor már homogén, fóliával bélelt tepsibe öntjük kb. 1-1,5 centi vastagon, majd mehet a hűtőbe 1 órára, utána jól szeletelhető. Tárolni hűtőben érdemes. Variációk: Biztosan készítek még mentolos verziót is, és valószínűleg remekül működik a recept rummal, rumaromával, de akár kókuszreszelékkel is. Az édes ízt lehet kicsit szelídíteni plusz egy evőkanál holland kakaóporral. Egyelőre nem próbáltam, de úgy sejtem, szilikonos bonbonformában is jól szilárdul. Iratkozz fel a moksha.hu hírlevélre is!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra