élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:44580
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Recept a nagyimtól: a világ legjobb kókuszkockája

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Recept a nagyimtól: a világ legjobb kókuszkockája

Myreille - Publikálva:

Évek óta őrzök egy megsárgult, pecsétes, szakadt lapot, amit a nagymamámtól örököltem és amin a kókuszkocka receptje olvasható. Legalább 40 éves recept, de ennél finomabb kókuszkockát még nem ettem.

Kókuszkocka nagymamám receptje szerint (Fotó: Myreille)

Kókuszkocka nagymamám receptje szerint (Fotó: Myreille)

Arra nem emlékszem, hogy a nagymamám kókuszkockát sütött volna – csak a buktákról őrzök emléket, aminek a két végén sohasem volt elég lekvár -, viszont anyukámmal kisiskolásként minden teadélutánra kókuszkockát sütöttük, persze a mama receptje szerint és együtt mártogattuk, forgattuk. Emlékszem a falra mögöttem, a tányérra, amiben a kókuszreszelék volt és emlékszem a megsült tészta színére és ízére is. Szerettem meztelenül is. Legalább 25 éve nem sütöttem/sütöttünk kókuszkockát, de most muszáj volt, mert hiába került újra és újra elém ez a sütemény, sohasem olyan finom, mint az emlékeimben.
Nagymamám recepje (Fotó: Myreille)

Nagymamám receptje, öregebb, mint én. (Fotó: Myreille)

 
Egy falat gyerekkor (Fotó: Myreille)

Egy falat gyerekkor (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: A tészta: 30 dkg cukor 4,5 dkg margarin 2 tojás 3 evőkanál langyos méz 42 dkg liszt 1 kávéskanál szódapor 2,5 dl tej A margarint simára kevertem a cukorral, majd hozzáadtam a tojásokat és a mézet. Nagyvonalúan a masszához kevertem a lisztet és 1/2 kávéskanál szódabikarbónát – egy kiskanálnyit nagyon soknak találtam – majd beleöntöttem a tejet és simára kevertem. Sütőpapírral bélelt 30×40-es tepsibe öntöttem és előmelegített sütőben 190 fokon, légkeveréssel 20 perc alatt készre sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni, majd vékonyan körbevágtam a tésztát és kétfalatnyi darabokra (kb. 2×4 centis darabokra) vágtam a tésztát. A krém: 22 dkg margarin 25 dkg cukor 4 dkg kakaó (holland kakaót használtam) 4 evőkanál tej 5 evőkanál rum 1 csomag kókusz Egy lábasban összemelegítettem, majd 5 percig forraltam a hozzávalókat (kivéve a kókusz), majd 5 percig hűlni hagytam a csokikrémet. Ezután a feldarabolt tésztát egyesével csokiba, majd kókuszba forgattam.
A tészta nem ázott át túlságosan, és a méztől különleges az íze és tökéletes a sűrűsége. A csokiban pedig érezni lehet a kakaó és a rum ízét is és mindkettő remekül harmonizál a kókusszal. Szóval tökéletes.

A tészta nem ázott át túlságosan, és a méztől különleges az íze és tökéletes a sűrűsége. A csokiban pedig érezni lehet a kakaó és a rum ízét is és mindkettő remekül harmonizál a kókusszal. Szóval tökéletes.

Van moksha.hu hírlevél is, iratkozzatok fel most!

Összegzés
recipe image
Recept
Recept a nagyimtól: a világ legjobb kókuszkockája
Szerző
Dátum

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra