term ID:
parent cat ID:211
parent cat ID 1:3
post ID:49110
category_3 #e62e2e

Fasírt-mánia: 3+1 sütőben sült húsgolyó, amit a fiaim imádnak

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Fasírt-mánia: 3+1 sütőben sült húsgolyó, amit a fiaim imádnak

Myreille - Publikálva:

Nincs az a mennyiség, amit falatnyi fasírtokból a fiaim ne tudnának elpusztítani, ráadásul a fasírt jó ebédre, vacsorára és kerülhet uzsonnás dobozba is.  

Almás-kakukkfüves-zabpelyhes húsgolyó pulykából (Fotó: Myreille)

Almás-kakukkfüves-zabpelyhes húsgolyó pulykából (Fotó: Myreille)

Fasírt először: Almás-kakukkfüves-zabpelyhes pulyka húsgolyó Fiamnak, akinek ezt a fasírtot bármikor csomagolhatom az uzsonnás dobozába. Hozzávalók (kb. 30 db húsgolyóhoz): 25 dkg darált pulykahús (7% zsírtartalommal) 10 dkg zabpehely 1 vöröshagyma 1 alma 1 tojás 1 teáskanál kakukfű bors A zabpelyhet aprítógépben apróra darálom. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem (héjával együtt). A hagymát apróra vágom. A darált zabpelyhet összekeverem az almával, megy bele az alma húsa, leve is, majd belekeverem a darált pulykahúst, az apróra vágott hagymát, a tojást, a kakukkfüvet, sót, borsot és alaposan összegyúrom. Kis golyókat formázok, sütőpapírral bélelt tepsire rakom és előmelegített 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 40 percig sütöm.  
Pulykás húsgolyó garam massala-val (Fotó: Myreille)

Pulykás húsgolyó garam massala-val (Fotó: Myreille)

Fasírt másodszor: Pulykás garam massala-val Fiaimnak és ígérem, ha ebédre készítem, kap majd ragacsos mázat is! Hozzávalók (kb. 30 darab húsgolyóhoz): 25 dkg darált pulykahús (7% zsírtartalommal) 1 kifli 1 vöröshagyma 1 tojás 1/2 teáskanál garam massala bors A kiflit felkarikázom és vízbe áztatom. A hagymát apróra vágom. A kiflit kinyomkodom, majd összekeverem a darált pulykahússal, apróra vágott vöröshagymával, tojással, garam massal-val, sóval, borssal és jó átgyúrom. Kétfalatnyi húsgolyókat hengergetek és ütőpapírral bélelt tepsire rakom és előmelegített 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 40 percig sütöm. Tipp: 500 g darált pulykahúst vettem, azt osztottam két adagra és a két tepsit egyszerre sütöttem a sütőben.
Marhajó! Szerecsendiós húsgolyó marhából (mintha svéd lenne) (Fotó: Myreille)

Marhajó! Szerecsendiós húsgolyó marhából (mintha svéd lenne) (Fotó: Myreille)

Fasírt harmadszor: Marhajó fasírtgolyók Fiamnak, aki bármire képes azt mondani, hogy “finom, de ebből most nem kérek”. Hozzávalók (kb. 40 db fasírthoz): 40 dkg darált marhahús (20% zsírtartalommal) 1 vöröshagyma 2 szelet kenyér 1 tojás 1 teáskanál szerecsendió bors A kenyereket vízbe áztatom. A hagymát apróra vágom. (Nem szeretem reszelni, szerintem finomabb a húsgolyó/fasírt, ha apróra vágott hagyma van benne.) A kenyeret kinyomkodom, majd összekeverem az apróra vágott hagymával, darált marhahússal, tojással, szerecsendióval, sóval, borssal. Kétfalatnyi húsgolyókat hengergetek és ütőpapírral bélelt tepsire rakom és előmelegített 185 fokos sütőben (alsó-felső sütés) 40 percig sütöm.   Fasírt még egyszer: Derült égből fasírt Fiamnak, aki szerint “a matematika semmit se ér, mert ha érne valamit, csüngenének rajta a lányok”. Emlékeztek a Derült égből fasírt (Cloudy with a Chance of Meatballs) című animációs filmre és Flint Lockwood-ra? Most azonos címmel egy nagyon vicces és nagyon szórakoztató sorozat készült azokról az éveiről, amikor még középiskolába járt és a világ leendő legnagyobb felfedezője arról álmodozott, hogy találmányai megváltoztatják a világot. De a világ már csak olyan, hogy a sikerhez vezető út kudarcokkal és némi pusztítással van kikövezve: az animációs sorozat viszont éppen ettől lesz nagyon humoros és szerethető. A 11 perces epizódból 52 db készült és hétfőnként látható a Cartoon Network-ön. Első rész: 2017. szeptember 18. (hétfő) 17:40 (ismétlés 19:10). A tévé előtt nem eszünk, de ma – stílusosan – néhány fasírt bele fog férni a Derült égből fasírt mellé!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra