Majdnem chili

Myreille

majdnemchili

Vettem fél kiló darált marhahúst. Gondoltam, chilis bab lesz belőle, de az uram lefújta az akciót, így rögtönöztem.
Két vöröshagymát apróra vágtam és kevés olajon elkezdtem dinsztelni, amikor elkezdett barnulni hozzátettem a marhahúst és “kifehéredésig” sütöttem. Közben megpucoltam bő 1 kg krumplit és ceruza vastagságú hasábokra vágtam. A tűzálló tálat kivajaztam, beletettem a krumplit, picit megsóztam és megborsoztam, leöntöttem fél liter tejszínnel és letakarva 1 órán át sütöttem. Majd levettem az alufóliát és még így 10 percig sütöttem. A szaftosság megőrzéséért lemondtam a pirosságról.
Amíg a krumpli a sütőben tette a dolgát, én folytattam a húst. Sóztam, borsoztam és megszórtam 1 tk pirospaprikával, tettem bele még 1 tk fahéjat, pici őrölt szerecsendiót és őrölt gyömbért, 1 tk csípős pirosaranyat. Felöntöttem fél liter vörös borral és csendesen rotyogott, amíg vissza nem sűrűsödött. Ekkor beletettem egy doboz hámozott paradisomot és készre főztem.
A hús és a krumpli egyszerre lett készen. A hús férfias dominanciája (arabos illat- és ízvilága) kellemes kiegészítője lett a krumpli lágy (szinte minimalista) tejszínességének, látványra persze éppen a krumpli tűnt markánsabbnak a hússal szemben.
Urammal egyetértésben úgy döntöttünk, máskor is lesz ez az ebéd.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra