Málnás-joghurtos torta

Myreille

Málna és joghurt, egész évben tökéletes párosítás.

Hozzávalók:

5 dl tejszín
450 g joghurt
100 g cukor
400-500 g friss vagy mirelit málna
2 csomag instant zselatin fix
bő 1 dl tej
fél csomag babapiskóta

Szokás szerint – ahogy a citromos- és narancsos joghurttortánál – először bebugyolálom a kapcsos tortaformát, majd langyos tejben megforgatott babapiskótával beterítem a forma alját.

Ezután először félig, majd teljesen keményre verem a tejszínhabot, közben beleteszem a cukrot és a zselatin fixet, majd a joghurtot, végül a málnát. Ha fagyasztott a málna, akkor előtte kiengedem és a levével együtt teszem bele.

A málnákat nem töröm össze, hanem óvatosan keverem össze a krémmel.

A végeredmény egy márványos-málnás joghurttorta, mert amíg a torta összeáll a hűtőben a málna megszínezi a joghurtos krémet.

Málnás-joghurtos torta

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

3 hozzászólás a “Málnás-joghurtos torta” című cikkhez.

  1. djigjar szerint:

    Egyszer megcsinálom, de nálunk most tiltólistán a sütik.
    Mindhárom tortánál más a háttér, jól látom?

    VálaszVálasz
  2. Myreille szerint:

    Igen, így van! Próbálkozom, hogy ne legyenek nagyon egyformák és unalmasak a képek.

    VálaszVálasz
  3. Izabella szerint:

    Hú, a férjem imádni fogja, mostanában joghurt-függő lett. Hétvégén meglepem vele, köszi! :)

    VálaszVálasz

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra