Málnás-joghurtos torta

Myreille

Málna és joghurt, egész évben tökéletes párosítás.

Hozzávalók:

5 dl tejszín
450 g joghurt
100 g cukor
400-500 g friss vagy mirelit málna
2 csomag instant zselatin fix
bő 1 dl tej
fél csomag babapiskóta

Szokás szerint – ahogy a citromos- és narancsos joghurttortánál – először bebugyolálom a kapcsos tortaformát, majd langyos tejben megforgatott babapiskótával beterítem a forma alját.

Ezután először félig, majd teljesen keményre verem a tejszínhabot, közben beleteszem a cukrot és a zselatin fixet, majd a joghurtot, végül a málnát. Ha fagyasztott a málna, akkor előtte kiengedem és a levével együtt teszem bele.

A málnákat nem töröm össze, hanem óvatosan keverem össze a krémmel.

A végeredmény egy márványos-málnás joghurttorta, mert amíg a torta összeáll a hűtőben a málna megszínezi a joghurtos krémet.

Málnás-joghurtos torta

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra