term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:6769
category_3 #e62e2e

Narancsos joghurttorta

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Narancsos joghurttorta

Myreille - Publikálva:

A tetején pedig az elmaradhatatlan aszalt vörös áfonya.

Miután családi kedvenc lett a citromos joghurttorta azonnal újabb variációkon kezdtem el törni a fejem. Így született a narancsos joghurttorta szárított vörös áfonyával. (Nem kell sütni, csak hűtő kell hozzá.) A férjem, aki minden süteményre, amely nem csokis, gyanakodva tekint, megvádolt azzal, elhallgattam előle, hogy ilyen jó a joghurtos torta.

Hozzávalók: 5 dl tejszín 2 doboz (300 g) joghurt – alaposan tanulmányoztam a joghurtokat, van olyan, amelyikben az összetevőknél zselatin is szerepel, én nem azt választottam 3 narancs 10 dkg nádcukor 1 tk vanília eszencia 2 csomag (20 g) zselatin vagy 2 csomag zselatin fix – zselatinnal úgy kell számolni, hogy kb. 1 liternyi folyadék lesz 1 zacskó aszalt vörös áfonya 1 csomag babapiskóta kb. 1 dl langyos tej.

Narancsos joghurt torta aszalt vörös áfonyával

A babapiskótákat megforgatom langyos tejben és egy tortaforma aljára rétegzem. (A tortaformát alufóliával körbetekerem, a balesetek elkerülése végett.)

A tejszínt félig felverem, majd beleteszem az instant zselatin fixet, majd kemény habbá verem. Beleteszem a cukrot, a 2  narancs finomra reszelt héját, a vanília eszenciát, a joghurtot, és a 3 narancs kifacsart levét. (Ha egy kis “szétmaszatolt” narancshús is kerül bele, attól csak jobb lesz.) Érdemes megkóstolni, mert az íz már nem fog változni, csak az állag.

A narancsos krémet a babapiskótákra öntöm és egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Amikor eljön a sütemény ideje, késsel körbevágom a torta szélét a tortaforma oldalánál, leveszem a forma oldalát és megszórom aszalt vörös áfonyával.

Narancsos joghurttorta aszalt vörösáfonyával

Ui: A narancsokat alaposan meg kell mosni, illetve ajánlott kezeletlent vásárolni, mert tulajdonképpen nyersen fogyasztjuk a héját.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra