Flancosnak tűnik, de egy végtelenül egyszerű, ám annál finomabb mandulatorta. Mondhatnám, hogy sokáig eláll, de olyan finom, hogy nehéz csak egy szeletet enni belőle.
![Olíva olajos mandulatorta egész mandulával és csoki chips-szel/Fotó: Myreille Olíva olajos mandulatorta egész mandulával és csoki chips-szel/Fotó: Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2020/03/olivaolajosmandulatorta02.jpg)
Olíva olajos mandulatorta egész mandulával és csoki chips-szel/Fotó: Myreille
Olíva olajos mandulatorta egész mandulával és csoki chips-szel
Hozzávalók: 5 tojás 12 dkg cukor 2 evőkanál házi vaníliás cukor 0,75 dl extra szűz olíva olaj 3 evőkanál liszt 100 g őrölt mandula 1 csomag sütőpor csipet só 2 evőkanál egész mandula 2 evőkanál csoki chips
A tojásokat habosra keverem a cukorral, házi vaníliás cukorral, majd belekeverem az olajat is. Ezután mehet bele a liszt, az őrölt mandula, a sütőpor és a csipet só. Elkeverem, hogy a záraz összetevők elvegyüljenek, de nem keverem simára, hanem brownie állagúra hagyom a tésztát.
Kiolajozott (26 centi átmérőjű) sütőformába öntöm a tésztát és megszórom a tetejét egész mandulával és csoki chips-szel.
190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm. Nekem a széle jól megemelkedett, de nem jött ki a formából.
![Olíva olajos mandulatorta egész mandulával és csoki chips-szel/Fotó: Myreille Olíva olajos mandulatorta egész mandulával és csoki chips-szel/Fotó: Myreille](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2020/03/olivaolajosmandulatorta03.jpg)
Olíva olajos mandulatorta egész mandulával és csoki chips-szel/Fotó: Myreille
A végeredmény sűrűbb, mint egy piskóta, és szaftosabb, mint egy kevert tészta. A egész mandulaszemek és a csoki chips megadja azt a pluszt, amitől izgalmas lesz a mandulatorta.
Kapcsoldó cikkek:
![recipe image](https://www.moksha.hu/wp-content/uploads/2020/03/olivaolajosmandulatorta09.jpg)