élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:73
parent cat ID 1:211
post ID:37110
category_211

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Paella: világhírű spanyol étel otthon, egyszerűen

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Paella: világhírű spanyol étel otthon, egyszerűen

Myreille - Publikálva:

A kedvenc paellámat a férjem készíti, de megszereztem a receptet. Sokat kell darabolni és figyelni kell az időzítésre, de egyébként egy nagyon egyszerű, rizses egytálétel sokféle hússal.

Otthon készített paella (Fotó: Myreille)

Otthon készített paella (Fotó: Myreille)

  Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj 40 dkg sertéscomb 30 dkg csirkemell 10 dkg (fagyasztott) zöldborsó 1 db piros húsú paprika (Kápia vagy Kaliforniai) 3 db paradicsom 1 (2,5 dl-es) bögre rizs 1/4 teáskanál kurkuma csipetnyi sáfrány 50 dkg (fagyasztott) tenger gyümölcsei (rák, kagyló, polip, tintahal, tengeri hal vegyesen) olívaolaj Kell egy nagy, fedeles serpenyő! Ki kell mérni 2 bögre vizet, azzal a bögrével, amivel a rizst mérjük majd, és a vízbe be kell áztatni a sáfrányt. A sertéscombot és a csirkemellett fel kell kockázni. Kisebb kockák kellenek, mit a pörkölthöz, kb. 1.5×1,5 centisek, és a húsokat külön-külön tálkákba kell tenni. A hagymát és a fokhagymát apróra kell vágni. Olívaolajon először le kell dinsztelni a hagymát és a fokhagymát, majd rá lehet tenni a sertéshúst és 13-15 percig párolni-sütni kell. Ezután mehet bele a csirkemell és a zöldborsó. Meg kell alaposan sózni, majd további 10-13 percig kell párolni, sütni. Ezután mehet bele az apróra kockázott paprika, majd a meghámozott, kimagozott, felkockázott paradicsom valamint a rizs és a kurkuma. Néhányszor át kell keverni az egészet, majd nyakon kell önteni a sáfrányos vízzel. Még egyszer alaposan meg kell keverni, ám többet kevergetni nem szabad! Az ételt 10 percig kell fedő alatt párolni, majd a rizs tetejére kell tenni a fagyasztott tenger gyümölcseit és további 10-12 percig párolni.
A kedvenc paellámat a férjem készíti (Fotó: Myreille)

A kedvenc paellámat a férjem készíti (Fotó: Myreille)

Én először azt hittem, hogy ennyi hús sok egy rizses ételbe, de nem, ezek tökéletes arányok, ha valamin változtatnék, akkor az a koktélrák arány, jelentősen megnövelném, mert a gyerekeim felváltva kérik el a tányéromról, miközben én is rajongok érte. És igen, a gyerekeim (a kisebbik 2 éves, a nagyobbik 4 éves) szintén nagy paella rajongók, legutóbb a nagyobbik kért “sárga rizst rákkal” (értsd: paellát) vasárnapi ebédre. Jelöljétek be a kedvenc receptjeiteket a moksha.hu-n, hogy bármikor könnyen megtaláljátok, és iratkozzatok fel a hírlevélre is, hogy ne maradjatok le semmiről!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra