term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:211
post ID:25408
category_211

Paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirke

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirke

Myreille - Publikálva:

Gyors, finom és megunhatatlan. Csupán 6 hozzávaló – pontosabban körettel együtt 7 hozzávaló –  kell hozzá, azonban a végeredmény igazi ízorgia. Az egyik szent szerdára főzött nekünk Heni barátnőm paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirkét, és annyira finom élet, hogy azóta fix helye van a családi kedvenceink listáján.

paradicsomosbazsalikosostejszines02

Paradicsomos-bazsalikomos-tejszínes csirke (fotó: Myreille)

Hozzávalók: 50-60 dkg kicsontozott csirkemell 7-9 paradicsom 2 dl tejszín friss vagy szárított bazsalikom olíva olaj

A csirkemellet és a paradicsomot felkockázom. Kevés olíva olajon a csirkét fehéredésig sütöm, majd beleteszem a paradicsomot, sózom és megszórom 1 evőkanálnyi friss vagy szárított bazsalikommal, és addig főzöm, amíg a paradicsom szétfő.

Akit zavarnak a paradicsomhéjak az ételben, kezdheti azzal, hogy forró víz-jeges víz sokk után lehúzza a paradicsomok héját. Én nem szeretem ezt a konyhai műveletet, így ki szoktam hagyni és inkább apróra vágom a paradicsomot.

Ha a mártás besűrűsödött, felöntöm tejszínnel, összeforralom.

Ha van friss bazsalikomom, és az a legjobb ha van, akkor egy nagy csokrot durvára vágok és azt szórom az étel tetejére, és már lehet is enni. Ha nincs friss bazsalikomom, akkor a szárítottból szórok még egy keveset a tetejére.

Tipp: Ezt az ételt egész évben szoktam főzni. Ha nincs friss paradicsom, akkor sűrített paradicsommal (paradicsomlével) is helyettesíthető, de ízetlen paradicsomot sohase teszek bele. Illetve én augusztusban meg szoktam pakolni a mélyhűtőt felkockázott paradicsommal. Csinálok 7-10 paradicsomos és 1-2 paradicsomos adagokat. Előbbiből a paradicsomos-tejszínes-bazsalikomos csirke készül, utóbbit pedig pörköltbe szoktam tenni, hogy jobb legyen az íze.

Ui: Nem csak rizzsel, hanem tésztával is igen remek étel.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra