Varázslat szinte semmiből: Sült túrótorta ribizli pöttyökkel

Myreille

Cheesecake-et ettem volna, de nem volt itthon mascarpone, meg különben is drága, de a túró akciós volt, tejföl meg tojás szerencsére volt itthon.

Bevallom becsülettel, hogy nagyon megkívántam a New York-i Cheesecake-et, de se keksz, se sajtkrém, se mascarpone, se tejszín nem volt itthon. Szerencsére tojással jól álltam és volt a hűtőben túró és tejföl is, a mélyhűtőben pedig őrizgettem egy kis marék piros és fekete ribizli csomagot. A végeredmény olyan finom lett, hogy felvettem a családi kedvencek közé.

sultturotortaribizlivel

Sült túrótorta ribizli pöttyökkel (Fotó: Myreille)

Hozzávalók:
250 g túró
450 g tejföl
3 tojás
200 g cukor
1/4 teáskanál vanília őrlemény (ha nincs, akkor vaníliás cukorral helyettesíthető, de akkor csökkenteni kell a “sima” cukor mennyiségét)
4 evőkanál liszt
nagy marék piros és fekete ribizli vegyesen. Lehet friss és lehet mélyhűtött is.
vaj a sütőforma kivajazásához

A túrót a tejföllel és a cukorral egy nagy tálba teszem és a botmixerrel simára turmixolom. Az összes túrógöböcskét eltüntetem.

Beleteszem a tojásokat és a vaníliaőrleményt, és most már habverővel, alaposan elkeverem. Végül belekeverem még a lisztet is és kivajazott sütőformába öntöm. Vagy 28×38-as téglalap alakút vagy 26 centis tortaformát érdemes használni. Megszórom a ribizlivel.

180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütöm, amíg a tészta mindenhol megszilárdul. Ezután hagyom kihűlni és végül egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra