Sütőtök turmix: ragyogó ősz a pohárban

Myreille

Csupán 4 hozzávaló és minimális munka, avagy zöldségből édesség.  A sütőtök turmix tökéletes tízóraira, uzsonnára vagy csak desszertként őszi napokra.

Sütőtök turmix: ragyogó ősz a pohárban (Fotó: Myreille)

Sütőtök turmix: ragyogó ősz a pohárban (Fotó: Myreille)

Termetes sütőtököt hoztunk be a kertből. Első nap leves készült belőle, másnap uzsonnára fűszeres sütőtök turmix, harmadnap pedig sütőtökös-sárgarépás-zöldborsós carbonara, ami ugyanúgy készül, mint a papirikás-gombás-újhagymás carbonara csak más zöldségekkel.

A sütőtök turmix íze a pumpkin pie-ra hasonlít. Édes, krémes, nagyon finom. A gyerekeim 3-3 decit simán megittak belőle, majd repetát kértek.

Hozzávalók:
25 dkg nyers sütőtök
8 dl tej
20 g vaníliás cukor
1/4 teáskanál őrölt fahéj

de tovább lehet fűszerezni szerecsendióval, gyömbérrel és szegfűszeggel.

A megtisztított, felkockázott sütőtököt megpároltam, de úgy taktikáztam a vízzel, hogy a végére teljesen elfője, ám le se égjen. Hagytam, hogy teljesen kihűljön, majd a tejjel, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel krémesre turmixoltam. Azonnal elfogyott.

A tetejére mehet felvert tejszínhab is, úgy még inkább extra édesség, nem pedig zöldségből készült turmix.

Sütőtök turmix fahéjjal (Fotó: Myreille)

Sütőtök turmix fahéjjal (Fotó: Myreille)

Sütőtök turmix főszerekkel (Fotó: Myreille)

Sütőtök turmix főszerekkel (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra