Csupán 4 hozzávaló és minimális munka, avagy zöldségből édesség. A sütőtök turmix tökéletes tízóraira, uzsonnára vagy csak desszertként őszi napokra.
Sütőtök turmix: ragyogó ősz a pohárban (Fotó: Myreille)
Termetes sütőtököt hoztunk be a kertből. Első nap leves készült belőle, másnap uzsonnára fűszeres sütőtök turmix, harmadnap pedig sütőtökös-sárgarépás-zöldborsós carbonara, ami ugyanúgy készül, mint a papirikás-gombás-újhagymás carbonara csak más zöldségekkel.
A sütőtök turmix íze a pumpkin pie-ra hasonlít. Édes, krémes, nagyon finom. A gyerekeim 3-3 decit simán megittak belőle, majd repetát kértek.
Hozzávalók:
25 dkg nyers sütőtök
8 dl tej
20 g vaníliás cukor
1/4 teáskanál őrölt fahéj
de tovább lehet fűszerezni szerecsendióval, gyömbérrel és szegfűszeggel.
A megtisztított, felkockázott sütőtököt megpároltam, de úgy taktikáztam a vízzel, hogy a végére teljesen elfője, ám le se égjen. Hagytam, hogy teljesen kihűljön, majd a tejjel, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel krémesre turmixoltam. Azonnal elfogyott.
A tetejére mehet felvert tejszínhab is, úgy még inkább extra édesség, nem pedig zöldségből készült turmix.