term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:31854
category_3 #e62e2e

2013 margójára: a 10 legnépszerűbb recept

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

2013 margójára: a 10 legnépszerűbb recept

Myreille - Publikálva:

2013 jó év volt a konyhában. Sok ötletem volt, finomakat főztem és családi ételek elkészítését jegyeztem le. Ezek voltak a legnépszerűbb receptek.

ezvolt2013

2013 margójára: a legnépszerűbb 10 recept

10. Brownie sült meggyel, felejthetetlen! Még az emlékére is összefut a nyál a számban és nagy a kísértés, hogy a kamrapolcon álldogáló egyetlen meggybefőttet megdézsmáljam. Most úgy érzem, hogy én a meggyet még a csokinál is jobban szeretem.
sultmeggyesbrownie01

Brownie sült meggyel (Fotó: Myreille)

Brownie sült meggyel, felejthetetlen!>>>

  9. Ropogós keksz háromszor: vaníliás, gyömbéres és fahéjas El is felejtettem ezt a receptet, bár a legtöbb ropogós kekszem alapja hasonló. Igazából, ha van egy jó shortbread recept, akkor minden van csak fűszerezni kell.

fuszerescsillagok01

Ropogós csillagok háromféle fűszerrel: gyömbéres, fahéjas és vaníliás (Fotó: Myreille)

Ropogós keksz háromszor: vaníliás, gyömbéres és fahéjas>>>

  8. Pikáns nyári estékre: meggyes kalácspuding Nem, nem a meggyfüggőségem miatt került be ez a recept is a legjobb 10 közé, ezt ti is nagyon szerettétek. Jó is, nincs ezen mit ragozni.

meggyeskenyerpuding01

Meggyes kalácspuding. Csak 7 hozzávaló: kalács, tojás, tej, cukor, vaj, vaníliás cukor, meggy. (Fotó: Myreille)

Pikáns nyári estékre: meggyes kalácspuding>>>

  7. Az otthon melege: kakaós csiga lépésről lépésre Tulajdonképpen tavalyi recept, de idén is rengetegen megnéztétek és megsütöttétek. Nem csak azért szeretem, mert finom, mert tényleg az otthon melege, amikor a forró kakaós csigáknak nekiesünk, hanem azért, mert kelt tésztát gyúrni otthon se lehetetlen és ez olyan igazi étel, amelyben nincs se tartósítószer, se ízfokozó, se adalékanyagok, csak jó alapanyagok és sok-sok szeretet.

kakaoscsiga01

Tekergő kakaóscsigák (Fotó: Myreille)

Az otthon melege: kakaós csiga lépésről lépésre>>>

  6.  Málnás csokoládétorta isteni csokikrémmel A férjem születésnapjára sütöttem, de azért málnásan, mert a málnát is imádom. Akkor a betonozás még távoli mérföldkő volt, most már a múltba vesző útjelző. Ennyit én még tortával nem szenvedtem. Általában működik, amit kitalálok, de ezzel a málnás csokitortával, főleg a csokikrémmel megszenvedtem piszkosul. Azóta viszont csak ilyen csokikrémet csinálok. (Nem, ez nem csokimáz, hanem csokikrém, de jó sűrű és nem émelyítően vajas. Vaj egy deka nincs benne…)

malnascsokitorta01

Málnával töltött csokitorta ganache krémmel (Fotó: Myreille)

Málnás csokoládétorta isteni csokikrémmel>>>

  5. Szalonnával sült cukkini fokhagymás tejföllel Az étel, amit hetente emlegetünk. Jóféle, füstölt szalonna most is van itthon, viszont cukkiniből hiány van, de lehet várni a nyarat. Ezért is! Nem sok választott el attól, hogy ne fotózzam le ezt az ételt, mert túl egyszerűnek találtam, de olyan jó volt, hogy arra gondoltam, ha csak egy embernek mutatok vele valami finomat, már megérte.

szalonnascukkini01

Szalonnával sült cukkini fokhagymás tejföllel (Fotó: Myreille)

Szalonnával sült cukkini fokhagymás tejföllel>>>

  4. Megunhatatlan klasszikus: mézes krémes Elég csak kimondani, hogy mézes krémes és eszembe jut a nagymamám, a gyerekkorom és a konyharuhával letakart süti, ami ránk várt az asztalon. Proustnak csak a madeleine-től volt emléktódulása, én minél öregebb vagyok, annál több ételtől.

mezeskremes01

Mézes krémes (Fotó: Myreille)

Megunhatatlan klasszikus: mézes krémes>>>

  3.  Nyári álom: krémes, gyümölcsös, könnyű Anyukám születésnapi desszertje volt. Jövőre is ilyet kért.

nyarialom02

Nyári álom: krémes, gyümölcsös, könnyű (Fotó: Myreille)

Nyári álom: krémes, gyümölcsös, könnyű>>>

  2. Csak 3 hozzávaló: omlós vajkaramella házilag A férjem egyik kedvenc édessége, még arra is hajlandó, hogy besegítsen a tej kevergetésébe. Sohase tudok eleget csinálni belőle.

vajkaramella

Omlós vajkaramella (Fotó: Myreille)

Csak 3 hozzávaló: omlós vajkaramella házilag>>>

  1. A legfinomabb vegyes vágott – a családi receptünk Az év legnépszerűbb receptje nem is az enyém, hanem anyukámon keresztül apai nagyapámé. Ezernyi hibánk ellenére büszke vagyok rájuk és magunkra! Vajon a papa, akit csak képekről ismerek, nevetgél egy felhő szélén, mert az unokájának van egy szakácskönyv ötlete? (Kiadók bátran keressenek!) Régen, amikor a kelengyés ládában megtaláltam, a naptárat, amelyben a papa fotója és receptje szerepelt, azt hittem, hogy az a csúcs, most már tudom, hogy az, akárcsak ez az év, egy fontos állomás csupán.

vegyesvagott02

Vegyes vágott káposztával, lilahagymával és Kápia-paprikával (Fotó: Myreille)

A legfinomabb vegyes vágott – a családi receptünk>>>

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra