term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:62574
category_89

Zellerkrémleves – A legszigorúbb ételkritikus szerint is igen finom!

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Zellerkrémleves – A legszigorúbb ételkritikus szerint is igen finom!

Myreille - Publikálva:

A zellerkrémleves igen finom. A receptje rövid. A leveskocka miatti magyarázkodás hosszú.

Zellerkrémleves/Fotó: Myreille

Zellerkrémleves/Fotó: Myreille

 

Zellerkrémleves recept

 

Hozzávalók:

1/2 zellergumó 1 szál szárzeller 1 közepes krumpli 1 csirkehúsleves kocka 1 dl tejszín

 

A mélyhűtő mélyén találtam egy fél zellergumót.

Nem teleportált oda, nem ott termett, hanem én pakoltam be olyan régen, hogy már el is felejtettem. Amióta a kertben van szárszeller, nem vettem zellergumót. Korábban viszont szokásom volt, hogy megpucoltam, felszeleteltem, majd lefagyasztottam a zellert. Így a húsleveshez mindig ki tudtam venni 1-2 szeletet vagy bármikor főzhettem egy zellerkrémlevest. Régen főztem zellerkrémlevest, tehát sorsszerűen és célzatosnak vettem a kezembe akadt fagyasztott zellert.

Tehát ott volt a krémlevesnyi fagyasztott zellergumó. A kertből hoztam be egy szál szárzellert, és megpucoltam egy közepes krumplit is. A zöldségeket egy lábasba tettem, felöntöttem annyi vízzel, ami bőven ellepi, és belemorzsoltam egy tyúkhús-leveskockát.

A leveskockára annyi mentségem van, hogy a férjem vette, mert a jambalaya-hoz szerinte kell. A férjem jambalaya-ja igen remek, ezért nem vitatkozom vele. A gyárlátogatás óta megengedőbb vagyok a leveskockákkal és zacskós alapokkal. Sőt, most, hogy a zellerkrémlevesnek egyszerűen és gyorsan összetettebb, gazdagabb ízvilágot akartam, én is elhasználtam egyet a készletéből.

Addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak, kóstoltam, még picit sózni kellett. Turmixoltam és tettem bele fél doboz (1 dl) tejszínt.

Kicsit remegett a térdem, amikor az első kanál után Dani kifaggatott a hozzávalókról – mert addigra már túl voltunk egy kisebb szópárbajon “mindent meg kell kóstolni” vs. “gyanús ez a leves” témakörökben -, de amikor a felsorolás után bólintott és azt mondta, hogy finom, és megevett egy tányér zellerkrémlevest, megnyugodtam. Ő a legszigorúbb kritikusom.

Összegzés
recipe image
Recept
Zellerkrémleves - A legszigorúbb ételkritikus szerint is igen finom!
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra