term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:49
post ID:29811
category_49

Egyszerű, gyors, különleges: birsalmás rétes

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Egyszerű, gyors, különleges: birsalmás rétes

Myreille - Publikálva:

A birsalma valószínűleg számos jó tulajdonsággal bír, de én azért szeretem, mert finom. A birsalmás rétes pedig maga a mennyország.

birsalmasretes05

Csendélet: Birsalma az asztalon (Fotó: Myreille)

birsalmasretes02

Birsalmás rétes (Fotó: Myreille)

Hozzávalók: 8 db réteslap 4 db (öklömnyi, tehát nem óriási, hanem kisebb fajta) birsalma 4 evőkanál cukor fél pohár tejföl 3 evőkanál (repce)olaj fahéj mazsola 4 teáskanál búzadara

Begyújtom a sütőt.

A tejfölt kikeverem az olajjal. A birsalmákat nagy lyukú reszelőn lereszelem. Nem pucolom, héjasan reszelem, csak a szőröket mosom le róla. A birsalma elég száraz, nem kell lecukrozni.

Kibontom a réteslapokat és egyet leveszek róla. Vékonyan megkenem – szilikonos ecset tökéletes a művelethez – a tejfölös olajos keverékkel, és ráteszek még egy réteslapot.

Megszórom 1 teáskanál búzadarával. Ráteszem a birsalma negyedét. Megszórom cukorral, fahéjjal és némi mazsolával. Feltekerem és tepsibe teszem.

A maradék 2-2-2 réteslapot is betöltöm. Végül a tepsibe pakolt rétesrudakat megkenem a maradék tejfölös-olajos keverékkel, és 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg aranybarnára és ropogósra sül.

A kész rétes kellemesen, frissen savanykás és istenien ropogós. Persze, az sem utolsó szempont, hogy a 10 perc alatt készen voltam 4 rúd rétessel és már csak sütni kellett.

birsalmasretes03

Birsalmás rétes (Fotó: Myreille)

birsalmasretes04

Birsalmás rétes (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra