Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin (őszibarack) leves
Myreille - Publikálva:
A nyári kánikulában a hideg, nem túl édes gyümölcsleveseket kedvelem a legjobban. Idén a kedvencünk a joghurtos nektarin krémleves.
Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin (őszibarack) leves/Fotó: Myreille
Hozzávalók:
7-8 db nektarin
3 evőkanál cukor
1/2 citrom leve
450 g görög joghurt
A nektarinok héját vagy lehúzom, vagy lepucolom, kimagozom és cikkekre vágom, majd 3 evőkanál cukorral és annyi vízzel, amennyi ellepi, felforralom, puhára főzöm. Hagyom kihűlni. Sőt, még hűtőbe is teszem. (Ezt akár előző este is meg lehet csinálni.)
Tálalás előtt a barackokból kiveszek 6-8 gerezdet és apróra vágom. A maradékhoz hozzáöntöm a frissen csavart citrom levét és a joghurtot és az egészet botmixerrel krémesre pürésítem. Érdemes kóstolni, mert én “cukortalanul” szeretem ezeket a leveseket.
Mivel hűtőben volt a barack lével együtt és a joghurt is, így jó hideg és azonnal lehet enni. A kitálalt levesekbe az apróra vágott barackból szórok.
Joghurtos nektarin krémleves/Fotó: Myreille
Ez a leves, mint Vidra gyümölcslevese, készíthető őszibarackbefőttel is. Akkor még kevesebb munka van vele.