élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:89
post ID:50608
category_89

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin (őszibarack) leves

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin (őszibarack) leves

Myreille - Publikálva:

A nyári kánikulában a hideg, nem túl édes gyümölcsleveseket kedvelem a legjobban. Idén a kedvencünk a joghurtos nektarin krémleves.

Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin (őszibarack) leves/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 7-8 db nektarin 3 evőkanál cukor 1/2 citrom leve 450 g görög joghurt A nektarinok héját vagy lehúzom, vagy lepucolom, kimagozom és cikkekre vágom, majd 3 evőkanál cukorral és annyi vízzel, amennyi ellepi, felforralom, puhára főzöm. Hagyom kihűlni. Sőt, még hűtőbe is teszem. (Ezt akár előző este is meg lehet csinálni.) Tálalás előtt a barackokból kiveszek 6-8 gerezdet és apróra vágom. A maradékhoz hozzáöntöm a frissen csavart citrom levét és a joghurtot és az egészet botmixerrel krémesre pürésítem. Érdemes kóstolni, mert én “cukortalanul” szeretem ezeket a leveseket. Mivel hűtőben volt a barack lével együtt és a joghurt is, így jó hideg és azonnal lehet enni. A kitálalt levesekbe az apróra vágott barackból szórok.

Joghurtos nektarin krémleves/Fotó: Myreille

Ez a leves, mint Vidra gyümölcslevese, készíthető őszibarackbefőttel is. Akkor még kevesebb munka van vele.

Összegzés
recipe image
Recept
Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin krémleves
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra