Tejfölös-borókás-gombás pizza

Myreille

Nem tudok leszakadni a gomba-boróka párosról. A házi pizzán is tökéletesek együtt.

Tejfölös-borókás-gombás pizza/Fotó: Myreille

Tejfölös-borókás-gombás pizza/Fotó: Myreille

A történet egyszerű: nem volt itthon kenyér, gomba viszont igen. Abban biztos voltam, hogy a gombából megint borókás-gombát szeretnék enni, viszont kenyeret dagasztani nem volt se kedvem, se időm. Tehát pizzát sütöttem tejföllel, hagymával, gombával és természetesen apróra vágott borókával. (Ez nagyjából a teljes recept is, de leírom picit bővebben is.)

A házi pizza receptje

350 g liszt
1 csomag (7 g)szárított élesztő

cukor
víz (kb. 1,9 dl, kicsivel a 2 dl-es vonal alá mérem a mérőpohárban)

Az összetevőkből tésztát gyúrok (minden pizzához, sőt kakaós csigához is ezt a receptet használom), majd kinyújtom. Hagyom egy kicsit pihenni, kelni.

Tejfölös-borókás-gombás pizza/Fotó: Myreille

Tejfölös-borókás-gombás pizza/Fotó: Myreille

A cucc

A szépen meghólyagosodott pizzát először megkenem tejföllel, megszórom felkarikázott vöröshagymával, rádobálom a gombát (kb. 10 dkg volt), picit megsózom, megszórom apróra vágott borókával (kb. 8.10 bogyó volt) és a végén durvára reszelt sajtot is teszek rá.

A sütő kenyérsütő funkcióján (270 C fokon) 15 perc alatt készre sütöm.

Összegzés
recipe image
Recept
Tejfölös-borókás-gombás pizza
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra