term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:64218
category_3 #e62e2e

Vegán és Gluténmentes: Házi málna sorbet

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vegán és Gluténmentes: Házi málna sorbet

Myreille - Publikálva:

A málna sorbet-hoz csupán 3 hozzávaló kell és némi türelem. A visszamaradt málnából és magból pedig remek málnalekvár főzhető, mert szerintem úgy igazi a málnalekvár, ha van benne mag.

Málna sorbet/Fotó: Myreille

Málna sorbet/Fotó: Myreille

Málna Sorbet recept

A házi málna sorbet készítése sok apró lépésből áll, de nem bonyolult vagy eszközigényes.

Hozzávalók: 1000 g friss málna 250 g cukor 1 citrom leve vagy 1 teáskanál citromsav

A málnát megmosom, lecsepegetem, majd összekeverem a cukorra és a citromsavval. Légmentesen lefedem és 1 éjszakára hűtőbe teszem.

Másnap reggel szövettel bélelt szűrőn átszűröm, kifacsalom a málnát. A levet egy olyan műanyag dobozta öntöm, ami bírja a fagyasztást, majd ráteszem a fedelét és beteszem a fagyasztóba. 

Majd (nagyjából) óránként villával átkeverem. A kevergetés célja, hogy minél apróbb jégkristályok képződjenek. Nekem 6 órát volt a hűtőben, mire sűrű és krémes lett. (És már nem folyt le a villáról vagy a kanálról.) A színe is kifehéredett.

Málnalekvár – házilag, egyszerűen, gyorsan

Miután leszűrtem a málnát a sorbet-hoz, a visszamaradt magból és összetört gyümölcsből lekvárt főztem.

Hozzávalók: 700 g málnamag és málnadarabok 350 g cukor

A málnamagot és málnahúst összekverem a cukorral. Felforralom és 10 percig főzöm. Azonnal kiforrázott üvegekbe töltöm – szinültig töltöm –, ráteszem a tetőt és fejre állítom.

Tipp: Mivel a lekvárfőzés alapja, hogy a gyümölcsből vizet kell veszteni, ezért a lecsukorzás akkor is jó módszer, ha nem akarsz málna sorbet csinálni. – Miért ne akarnál sorbetet csinálni és enni? – Akkor persze a málna levéből házi málnaszörp is készülhet.

Málnalekvár/Fotó: Myreille

Málnalekvár/Fotó: Myreille

Összegzés
recipe image
Recept
Vegán és Gluténmentes: Házi málna sorbet
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra