élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:3
parent cat ID 1:
post ID:31836
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Szaloncukor helyett: pörkölt diós-rumos csokikocka

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Szaloncukor helyett: pörkölt diós-rumos csokikocka

Myreille - Publikálva:

A házi készítésű pörkölt diós-rumos csokikocka jóval finomabb és jóval olcsóbb, mint a bolti szaloncukor. Elkészíteni is egyszerű.

porkoltdioscsoki01

Szaloncukor helyett: pörkölt diós-rumos, házi csokikocka (Fotó: Myreille)

A finom, házi tejcsokoládét tovább gondoltam – de ugyanúgy barna zsírpapírba csomagoltam, mert nagyon tetszett -, és így született meg a pörkölt diós-rumos csokikocka, ami remek alternatíva a szaloncukorra. Hozzávalók 1,5 kg pörkölt diós-rumos csokikockához: 60 dkg cukor 30 dkg sovány tejpor 20 dkg vaj 2 dl tejszín 2 evőkanál vaníliás cukor (2 csomag vaníliás cukor) 5 púpos evőkanál holland kakaópor 2 teáskanál rumaroma 15 dkg dió Egy 40×30 centis tepsit kibélelek sütőpapírral. A diót száraz serpenyőben megpirítom, alaposan. Nem baj, ha itt-ott kicsit fekete is lesz. De azért elégetni nem szabad! Kimérem a tejport és a kakaóport. A cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt, a vajat egy lábasban felforralom, majd 5 percig forralom. Szépen, sűrűn habozik, könnyen leég, kavargatni kell. A cukros-vajas cuccot leveszem a tűzről és azonnal belekeverem a tejport és a kakaóport. Gépi habverővel azonnal elkeverem. Beleteszek 2 teáskanál rumaromát, átkeverem. Beleöntöm a keveréket a tepsibe és azonnal elsimítom. Gyorsan kell dolgozni, mert gyorsan húz. A massza tetejére szórom a pörkölt diót és kicsit belenyomkodom. 1 éjszakát hűlni hagyom, másnap felkockázom és zsírpapírba csomagolom.
porkoltdioscsoki08

Szaloncukor helyett (Fotó: Myreille)

porkoltdioscsoki09

Pörkölt diós-rumos, házi csokikocka (Fotó: Myreille)

porkoltdioscsoki10

Pörkölt diós-rumos, házi csokikocka (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra