Tejszínben sült paradicsom

Myreille

paradicsom Évek óta a nyár igazi slágere az apró paradicsom, amely doboznyi mennyiségekben érkezik hozzánk anyu kertjéből és a világon a legfinomabb paradicsom.

Egy régi receptet vettem elő és gondoltam újra. Egy tűzálló tál aljába sajtot reszeltem. Trappista volt itthon, de szerintem a mozzarella se rontana rajta, sőt. Ráöntöttem a tejszínt, rászórtam a darabokra csipkedett, friss bazsalikomlevelet, jó sokat, végül pedig jó szorosan megraktam paradicsommal. Megsóztam és ment a sütőbe, 25 percre. (Lehet, hogy kevesebb is elég.)

Langyosan, grissinivel számomra tökéletes eledel. Sokkal tartalmasabb, mint amilyennek mutatja magát, de még akkor sem “emberes étel”. Még quiche formájában sem. Én úgy csinálnám, hogy az elősütött tésztára önteném a mártást, ami reszelt sajt, tejszín és a tésztából kimaradt fehérje és egy tojás lenne. Jól megszórnám bazsalikommal és telepakolnám apró paradicsomokkal, ha meg nagy paradicsomom lenne itthon, akkor azokat félbevágnám és vágott felükkel felfelé tenném a quichebe. A paradicsomokat megsóznám és az egészet megsütném.

Kapcsolódó cikkek:

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra