Thai leves

Remous

thaileves

Elképesztő illat- és ízkavalkád egy tányérban: kókusztejes csirkeleves.

Thaiföldi származású munkatársam konyhájában kóstoltam először, és az ő receptje alapján készítem rendszeresen a saját családomnak is, igaz csípősmentesen.

Eredetileg Sassy így készíti:
Apróra kockázza a csirkemellet, szója szósszal, borssal, kókusztejben felteszi a tűzre. Galanga gyökérrel, chilivel és citronell rúddal (nem a hagyományos citromfű (melissa), hanem lemongrass ), valamint citromfalevéllel, esetleg egy kevéske gyömbérrel fűszerezi. Nagyon gyorsan elkészül, az utolsó rottyanáskor néhány szem koktélparadicsomot dob a levesbe, éppen csak annyi időre, hogy a héja megrepedjen.

Én kihagyom belőle a chilit, a galangát csupán néhány percig főzöm a levesben, mert nem szeretem a csípős ételeket.
Ugyanez besűríthető rizs – vagy kukoricaliszttel (Maizena), és rizzsel tálalva szószos főételként is tálalható.

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra