élni, lenni, szeretni, enni, horgolni

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:5522
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Thai leves

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Thai leves

Remous - Publikálva:

thaileves

Elképesztő illat- és ízkavalkád egy tányérban: kókusztejes csirkeleves. Thaiföldi származású munkatársam konyhájában kóstoltam először, és az ő receptje alapján készítem rendszeresen a saját családomnak is, igaz csípősmentesen. Eredetileg Sassy így készíti: Apróra kockázza a csirkemellet, szója szósszal, borssal, kókusztejben felteszi a tűzre. Galanga gyökérrel, chilivel és citronell rúddal (nem a hagyományos citromfű (melissa), hanem lemongrass ), valamint citromfalevéllel, esetleg egy kevéske gyömbérrel fűszerezi. Nagyon gyorsan elkészül, az utolsó rottyanáskor néhány szem koktélparadicsomot dob a levesbe, éppen csak annyi időre, hogy a héja megrepedjen. Én kihagyom belőle a chilit, a galangát csupán néhány percig főzöm a levesben, mert nem szeretem a csípős ételeket. Ugyanez besűríthető rizs – vagy kukoricaliszttel (Maizena), és rizzsel tálalva szószos főételként is tálalható.

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra