Idén nyáron a klasszikus fahéjas-szilvás crumble-t megújítottam. Még finomabb, még ropogósabb és teljesen vegán.
Minden gyümölccsel szeretem a morzsás sütit, de a fahéjas-szilvás abszolút a kedvencem. Ez az alaprecept. Most annyit variáltam, hogy a liszt egy részét zabpehelyre, a vajat pedig margarinra cseréltem.

Vegán: Fahéjas-szilvás crumble/Fotó: Myreille
Fahéjas-szilvás crumble
Hozzávalók:
60-70 dkg szilva 5 dkg liszt 20 dkg apró szemű zabpehely 15 dkg nádcukor 8 dkg margarin 1-2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Egy tűzálló sütőtálat vékonyan kikenek margarinnal, majd belehalmozom a felezett, kimagozott, kék szilvát.
A szilva tetejét megszórom fahéjjal. Én nagyon fahéjasan szeretem, ezért 2 teáskanál fahéjat szórok rá.
A szobahűmérsékletű margarint villával összedolgozom a liszttel, a zabpehellyel és a cukorral. Addig kevergetem, amíg a hozzávalók teljesen összekeverednek és a tészta morzsás lesz.
A morzsát a szilvára öntöm és elrendezem. Nem nyomkodom, nem tömörítem.
Előmelegített 180 °C-os sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés) kb. 40 percig sütöm.
Nem lehet szépen szeletelni, kanállal kell enni, de elképesztően finom.
Kapcsoldó cikkek:
