term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:66192
category_3 #e62e2e

Vegán: Fahéjas-szilvás crumble

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vegán: Fahéjas-szilvás crumble

Myreille - Publikálva:

Idén nyáron a klasszikus fahéjas-szilvás crumble-t megújítottam. Még finomabb, még ropogósabb és teljesen vegán.

Minden gyümölccsel szeretem a morzsás sütit, de a fahéjas-szilvás abszolút a kedvencem. Ez az alaprecept. Most annyit variáltam, hogy a liszt egy részét zabpehelyre, a vajat pedig margarinra cseréltem.

Vegán: Fahéjas-szilvás crumble

Vegán: Fahéjas-szilvás crumble/Fotó: Myreille

Fahéjas-szilvás crumble

Hozzávalók:

60-70 dkg szilva 5 dkg liszt 20 dkg apró szemű zabpehely 15 dkg nádcukor 8 dkg margarin 1-2 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Egy tűzálló sütőtálat vékonyan kikenek margarinnal, majd belehalmozom a felezett, kimagozott, kék szilvát.

A szilva tetejét megszórom fahéjjal. Én nagyon fahéjasan szeretem, ezért 2 teáskanál fahéjat szórok rá.

A szobahűmérsékletű margarint villával összedolgozom a liszttel, a zabpehellyel és a cukorral. Addig kevergetem, amíg a hozzávalók teljesen összekeverednek és a tészta morzsás lesz. 

A morzsát a szilvára öntöm és elrendezem. Nem nyomkodom, nem tömörítem.

Előmelegített 180 °C-os sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés) kb. 40 percig sütöm.

Nem lehet szépen szeletelni, kanállal kell enni, de elképesztően finom.

Összegzés
recipe image
Recept
Vegán: Fahéjas-szilvás crumble
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra