élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:16969
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble

Myreille - Publikálva:

A fahéj és a szilva klasszikus párosítás, morzsás süti változatban is remek. Gyümölcsös, ropogós, nincs olyan nap, amelyet ne dobna fel.

Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble

Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble/Fotó: Myreille

 A crumble vagy morzsás süti előnye, hogy munka alig van vele, lehetetlen elrontani és mégis mindenki imádja a “háziasszonyt”.

Hozzávalók: 60-70 dkg szilva 20 dkg liszt 15 dkg nádcukor 10 dkg vaj nagy csipet fahéj

Egy tűzállótálat kivajazok, majd beleteszem a felezett, kimagozott, kék szilvát. A cukrot kimérem, majd egy jó kiskanálnyit kiveszek. A kiskanálnyi cukrot összekeverem a fahéjjal és a szilvára szórom. A “maradék” nádcukrot a lisztel és a vajjal összemorzsolom – a fiam ennél a műveletnél nagy segítség -, és a szilvákra szórom. 5-ös fokozaton (180 fokon) 1 óráig sütöm. A morzsa a süti tetején aranybarnára pirul, a fahéjas szilvalé pedig felbugyog a tészta repedései között. Nagyon finom!

Összegzés
recipe image
Recept
Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble
Szerző
Dátum
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra