Semmi más, csak gyümölcs: dinnye fagyi házilag

Myreille


Kánikulában a jól behűtött dinnyénél nincs is finomabb, főleg a szezonban, de bátrak voltunk és kipróbáltuk a dinnye fagyit is. Nekünk bejött!
A pálcikás jégkrémkészítő szett nyáron az egyik legjobban kihasználható konyhai cucc. Ez most már bizonyosság számomra.
Ezer éve szemeztem mindenféle (olcsóbb és drágább) pálcikás jégkrémkészítőkkel, végül egy nem túl sikkes, de igen olcsó (350 forintos) változatba futottam bele. Égi jelnek tekintettem, megvettem a zöld macik ellenére, és azóta rendszeresen használom.
A sárgabarack szezonban a joghurtos-sárgabarack fagyi abszolút favorit volt, olyannyira, hogy nem tudtam elég gyorsan fotózni, pillanatok alatt elfogyott a 4 darab jégkrém, és most, a dinnye szezonban, is jól “muzsikál” a cucc.
Joghurtos-sárgabarack fagyi
Hozzávalók:
4-5 szem érett sárgabarack
2 dl natúr joghurt
1 kiskanál méz
A barackokat megmostam, kimagoztam, majd héjukkal együtt összemixeltem. Beletettem a joghurtot és a mézet, majd a jégkrémkészítőbe adagoltam és egy éjszakára hűtőbe tettem.
A férjem jelezte, hogy jövőre málnával és eperrel is ki szeretné próbálni.
Dinnye fagyi
1 szép szelet dinnye
esetleg 1 kiskanál méz
A dinnye fagyi legmacerásabb része a dinnyehús megszerzése, ugyanis a magokat ki kell szedni. Ezután a dinnyét már csak össze kell mixelni, a jégkrémkészítőbe adagolni és fagyasztani. A dinnyepürét érdemes megkóstolni, hogy mennyire édes, és ha kell egy kis mézzel édesíteni. Nekem szerencsém volt, tényleg mézédes dinnyét vettem.
Apró trükk, hogy fogyasztás előtt a formát pár pillanatig forró vízbe kell mártani, így könnyen ki lehet venni a tartóból a jégkrémeket.

Dinnyefagyi dinnyéből (Fotó: Myreille)

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra