Évekkel ezelőtt anyukám hozott nekem vajaspogácsát, aminél finomabbat sohasem ettem még. Megbeszéltük a receptet, megsütöttem.

Omlós pogácsa (élesztő nélkül)/Fotó: Myreille
Omlós pogácsa
24 db közepes pogácsához
Hozzávalók:
15 dkg vaj 35 dkg liszt 1 evőkanál tejföl 1 tojás 1 csomag sütőpor 1/3 teáskanál só
Elkészítés:
Az összes hozzávalót konyhagépbe teszem és rugalmas, sima tésztát készítek.
A tésztát 1 órára hűtőbe teszem.
A tésztát 2 cm vastagra kinyújtom, tetejét berácsozom. Kiszaggatom és sütőpapírral bélelt tepsire pakolom.
(Ha a kedved úgy tartja, sajtot is szórhatsz a tetejére.)
Előmelegített 190 °C-os sütőben (alsó-felső sütés, légkeverés) kb. 20 percig sütöm.
Kapcsoldó cikkek:
Összegzés

Recept
Omlós pogácsa (élesztő nélkül)
Szerző
Myreille
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő