élni, lenni, szeretni, enni, horgolni | moksha.hu

term ID:
parent cat ID:2
parent cat ID 1:3
post ID:49026
category_3 #e62e2e

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal

Myreille - Publikálva:

Sajt nélkül remek, kalóriaszegény étel lenne, de ennyi élvezetre (értsd: sajtra) a diétám közepén is szükségem van…

Cukkini tekercs krémfehér sajttal/Fotó: Myreille

Tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal/Fotó: Myreille

Hozzávalók: 1 nagyobb cukkini (kb. 40 dkg) 2 tojás 1 evőkanál liszt bors chilipehely 5 dkg krémfehér sajt A cukkinit lereszelem és kifacsarom a levét. Összekeverem a tojással és a liszttel, sóval, borssal, chilipehellyel, majd sütőpapírral bélelt tepsin (nagy sütőtepsin) szétterítem és 40 perc alatt 180 fokos (alsó-felső sütés, előmelegített) sütőben készre sütöm. A cukkini piskóta/lepény egyik szélét megpakolom vékonyra vágott krémfehér sajttal (persze, lehet feta is) és feltekerem, mint egy óriási palacsintát, de érdemes úgy görgetni, mint a piskótatekercset.
Cukkini tekercs krémfehér sajttal/Fotó: Myreille

Tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal/Fotó: Myreille

Esetleg van valakinek ötlete, hogy liszt helyett milyen kevés (lisztnél kevesebb) kalóriát tartalmazó valamivel lehetne összefogni ezt a lepényt/tekercset? Mert a sajtról nehezen mondok le, de a lisztről szívesen!

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra