Tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal

Myreille

Sajt nélkül remek, kalóriaszegény étel lenne, de ennyi élvezetre (értsd: sajtra) a diétám közepén is szükségem van…

Cukkini tekercs krémfehér sajttal/Fotó: Myreille

Tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal/Fotó: Myreille

Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini (kb. 40 dkg)
2 tojás
1 evőkanál liszt

bors
chilipehely
5 dkg krémfehér sajt

A cukkinit lereszelem és kifacsarom a levét. Összekeverem a tojással és a liszttel, sóval, borssal, chilipehellyel, majd sütőpapírral bélelt tepsin (nagy sütőtepsin) szétterítem és 40 perc alatt 180 fokos (alsó-felső sütés, előmelegített) sütőben készre sütöm.

A cukkini piskóta/lepény egyik szélét megpakolom vékonyra vágott krémfehér sajttal (persze, lehet feta is) és feltekerem, mint egy óriási palacsintát, de érdemes úgy görgetni, mint a piskótatekercset.

Cukkini tekercs krémfehér sajttal/Fotó: Myreille

Tojásos cukkini tekercs krémfehér sajttal/Fotó: Myreille

Esetleg van valakinek ötlete, hogy liszt helyett milyen kevés (lisztnél kevesebb) kalóriát tartalmazó valamivel lehetne összefogni ezt a lepényt/tekercset? Mert a sajtról nehezen mondok le, de a lisztről szívesen!

Nyomtatás

Cikkeket csak regisztrált felhasználok tudnak elmenteni! Regisztrálj most!

Visszaugrás a navigációra

Szólj hozzá!

Szólj hozzá

Visszaugrás a navigációra

Visszaugrás a navigációra