term ID:
parent cat ID:49
parent cat ID 1:3
post ID:65973
category_3 #e62e2e

Vegán és Gluténmentes Pavlova torta málnával

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Vegán és Gluténmentes Pavlova torta málnával

Myreille - Publikálva:

A Pavlova torta málnával a kedvenc desszertem. Ez a vegán és gluténmentes Pavlova éppen olyan finom, mint amilyen gyönyörű.

Idén 2-3 korábban érik a málna, mint szokott. Általában a szülinapomra szokott néhány szem beérni, most pedig roskadoznak a bokrok.

Idén alapvetően nyers vegán, gluténmentes étrendre váltotta egészségügyi okokból.

Idén júniusban vegán-gluténmentes Pavlova tortácskákat sütök, de nemcsak én szeretem, hanem az egész családom.

Mivel a Pavlova tortácskák rengeteg cukorral készülnek, így krémet már nem csinálok hozzájuk, a málnával tökéletesek.

Vegán és Gluténmentes Pavlova málnával

Vegán és Gluténmentes Pavlova torta málnával/Fotó: Myreille

Vegán és Gluténmentes Pavlova torta málnával

Hozzávalók:

 1 doboz csicseriborsókonzerv leve (aquafaba) 200 g kristálycukor friss málna

Elkészítés:

  • A sütőt 135 fokra előmelegítem. (Csak alsó, felső sütés, légkeverés nélkül.
  • A csicseriborsót leszűröm. (A csicseriborsót félreteszem, ebben a receptben nincs rá szükség, de egy jó tahinis-chilis hummus nálam bármikor jöhet.)
  • A csicseriborsó levet magas fokozaton habbá verem, majd kananként, lassan hozzáadom a cukrot.
  • Egy tepsit kibélelek sütőpapírral és a hat halomban kiadagolom a habot.
  • Sütőbe teszem és 1,5 óráig sütöm, szárítom. Félidőben megfordítom, hogy a korábban ajtó felé lévő Pavlova tortácskák a sütő belső felére kerüljenek.
  • Ha kihűlt sok-sok málnával tálalom.

Megjegyzés: A sütés hőfoka és ideje sütőérzékeny. Nekem a 3. alkalomra sikerült tökéletesre sütnöm. Igen, van két módszerem: 150 fok és légkeverés, amely nem működik az én sütőmmel.

Összegzés
recipe image
Recept
Vegán és Gluténmentes Pavlova málnával
Szerző
Dátum
Előkészítés
Sütés/Főzés
Idő

Visszaugrás a navigációhoz

Visszaugrás a navigációra